UNICEF envia aigua potable a Trípoli per respondre a la crisi creixent

UNICEF està mobilitzant uns cinc milions de litres d'aigua per respondre a la creixent crisi de Líbia per la falta d'aigua.

Un total de 23.000 litres d'aigua embotelladaja han estat lliurats a hospitals de Trípoli i s'espera que arribin altres 90.000 ampolles d'aigua en les pròximes hores.

"UNICEF està responent a les necessitats immediates a Trípoli, però seguim extremadament preocupats per la situació que podria provocar un tall d'aigua en els pròxims dies. Això pot produir una epidèmia sanitària sense precedents ", ha advertit Christian Balslev-Olesen, responsable de l'oficina d'UNICEF a Líbia.

Un equip tècnic d'UNICEF treballa al costat de les autoritats líbies per valorar l'estat dels pous d'aigua, revisar les opcions de resposta i identificar fonts alternatives d'aigua. "La situació actual representa el pitjor escenari possible, i és crític que es reprengui amb rapidesa el subministrament d'aigua", ha valorat Bolaslev-Olaso.

Des del començament del conflicte, els talls de subministrament elèctric i de petroli han posat en perill el treball de l'Autoritat del Gran Riu Artificial, el principal distribuïdor d'aigua potable a Líbia, que podria arribar a trobar-se sense capacitat per cobrir les necessitats del país en matèria d'aigua.

Acció d'unicef 

UNICEF ha actuat des del primer moment en la crisi, establint-se en les fronteres líbies amb Tunísia i Egipte, enviant subministraments per prestar assistència als milers de persones que van fugir de Líbia, i desplegant un equip de 12 experts en emergències.

UNICEF compta actualment amb equips de treball enBengasi (Líbia) i Zarzis (prop de la frontera entre Tunísia i Líbia) amb l'objectiu de garantir les necessitats de les dones i els infants a Líbia i els campaments fronterers.