UNICEF dóna suport a la tornada a l'escola dels infants sirians

A Síria els infants tornen a l'escola aquesta setmana per l'inici del nou any escolar, però ho fan en un estat d'incertesa a causa de la violència.

Segons el Ministeri d'Educació, aproximadament 2.072 escoles han estat danyades pel conflicte, mentre que unes800 s'han convertit en refugis per les famílies desplaçades pel conflicte. Gairebé 90 persones de l'àmbit de l'educació han estat assassinades. Abans de la represa de les classes diumenge passat, el Govern va traslladar les famílies desplaçades des d'algunes escoles a llocs alternatius, inclosos centres esportius. En una primera fase de la intervenció, UNICEF té per objectiu que 75.000 infants rebin ajuda d'educació en emergències. Això inclou la rehabilitació de més de150 escoles danyades, la provisió de30.000 bosses amb materials escolars per als infants desplaçats i el suport continu a més de 100 clubs escolars que proporcionen suport psicològic, educació compensatòria i activitats recreatives.
    
"És vital que els infants afectats per la crisi tornin a l'escola al més aviat possible: això els ajudarà a restablir un sentit de normalitat en les seves vides", va dir Dina Craissati, Assessora Regional d'Educació d'UNICEF per Orient Mitjà i l'Àfrica del Nord.

suport als infants sirians refugiats a jordània, el líban, turquía i l'iraq

Mentrestant, UNICEF està treballant amb urgència amb els governs i altres aliats per donar suport a uns 66.900 infants sirians refugiats registrats que estan en edat escolar a Jordània, el Líban, Turquia i l'Iraq, on o bé ha començat el col · legi o ho farà aviat . El nombre real de nens en edat escolar, incloent aquells que estan esperant a ser registrats i els que encara no estan registrats, fa que aquesta xifra sigui més alta. A Jordània, on el nou curs escolar va començar el 4 de setembre, prop de 17.000 infants sirians refugiats estan assistint a escoles a les comunitats d'acollida, i s'espera que aquesta xifra augmenti. El suport d'UNICEF i els seus aliats inclou les despeses de matrícula i llibres de text, la provisió d'aules addicionals i l'equipament dels infants i les escoles per al proper hivern. No obstant això, encara no hi ha escola per a un nombre aproximat de 6.000 infants en edat escolar al campament de Za'atari, a la frontera de Jordània amb Síria. UNICEF i el Ministeri d'Educació de Jordània han registrat a més de 1.150 nens en un campament escolar que s'espera que obri a finals de setembre. Però hi ha una necessitat desesperada de fons addicionals per cobrir els costos de mobiliari, els salaris dels professors, i instal · lacions d'aigua i sanejament.
 
Les iniciatives escolars també estan arribant a infants refugiats al Líban, Turquia i l'Iraq. Al Líban, UNICEF està treballant per garantir que 32.000 nens en edat escolar de les poblacions afectades estiguin matriculats a l'escola. UNICEF també està rehabilitant 45 escoles i conscienciant sobre la importància de l'escolarització. A l'Iraq, s'estan rehabilitant 11 escoles utilitzades fins ara com a refugi, s'ha proporcionat espai addicional per a aules i la campanya de matriculació escolar s'estén als infants de dos campaments de refugiats. La Directora Regional d'UNICEF per Orient Mitjà i Nord d'Àfrica, Maria Calivis, va afirmar que es necessiten urgentment fons addicionals per donar suport a la resposta d'educació en emergències. "La falta de fons està minant l'impacte del treball d'UNICEF a la tornada a l'escola. Necessitem el suport de la comunitat internacional i el necessitem ara ", va dir Calivis. UNICEF encara requereix 30,9 milions d'euros per a la seva resposta d'emergència a Síria, el Líban, Jordània, Turquia i l'Iraq. Amb el deteriorament de la situació, aquesta xifra s'espera que augmenti.