UNICEF distribueix subministraments vitals per a infants i famílies a Alep

UNICEF distribueix subministraments vitals per a infants i famílies a Alep

UNICEF i els seus aliats acaben de repartir subministraments vitals a la ciutat assetjada d'Alep, al nord-oest de Síria. La distribució ha estat integrada per 15 camions que van viatjar des de Damasc fins a Alep.

Els subministraments que reparteix UNICEF inclouentractaments per a 30.000 persones afectades per malalties diarreiques, kits mèdics per a 20.000 persones, 2.000 paquets d'higiene familiar, fogons, galetes energètiques i material escolar. A més, UNICEF ha distribuït cinc generadors elèctrics i vuit dipòsits d'aigua que proporcionaran aigua potable a més d'1 milió de persones a Alep.
 
"La situació humanitària a Alep és desesperada", va dir la Yoka Brandt, directora executiva Adjunta d'UNICEF, que va visitar Damasc la setmana passada durant dos dies. "El nostre objectiu és arribar als infants que més necessiten la nostra ajuda, sense importar on es trobin."
 
Alep és el lloc de Síria amb més persones afectades pel conflicte (almenys 2,4 milions) dels quals la meitat són nens. "Les necessitats humanitàries, especialment d'aliments, aigua i refugi, són molt greus", va dir en Ahmedou Bahah, cap del programa d'Aigua, Sanejament i Higiene d'UNICEF a Síria.
 
Després de més de dos anys de conflicte a Síria, les condicions de vida, especialment a les zones més afectades, es troben en un estat deplorable. Els preus s'han triplicat o quadruplicat, fet que afecta l'accés a productes bàsics i al poder adquisitiu de les llars. Les famílies estan lluitant per proporcionar als seus fills aliments bàsics com pa, verdures i fruites, llet, iogurt i ous.
 
UNICEF i els seus aliats han proporcionat accés a aigua potable a 10 milions de persones, vacunat a 1,5 milions de nens, matriculat a més de 300.000 infants a les escoles i donat suport a més de 450 clubs escolars on els nens reben el suport necessari per superar alguns dels horrors que han viscut durant aquest temps.