UNICEF distribueix materials d'emergència per a 20.000 infants sirians i les famílies refugiades a l'Iraq

UNICEF ha enviat 100 tones de materials d'emergència a Erbil, a la regió iraquiana del Kurdistan, per ajudar uns 20.000 infants sirians refugiats i les seves famílies. 

 

Aquests subministraments van ser transportats per via aèria urgent des del magatzem de subministraments d'UNICEF a Copenhaguen, Dinamarca, per respondre a les creixents necessitats dels refugiats sirians que es troben a l'Iraq, que són ja més de 200.000. Uns 50.000 han arribat en les dues últimes setmanes, sent la meitat d'ells infants.
 
Aquest enviament se suma als 12 camions de subministraments que van arribar a principis d'aquesta setmana des del magatzem d'UNICEF a Mersin, Turquia, i quatre que van transportar materials d'emergència a Bagdad, Iraq. Tots ells tenen com a objectiu augmentar la resposta d'UNICEF davant el creixent nombre de refugiats sirians que arriben a l'Iraq.
 
"Aquests subministraments arriben just a temps per satisfer les necessitats urgents dels més de 20.000 nens sirians que han arribat recentment al nord de l'Iraq", va dir Marzio Babille, Representant d'UNICEF a l'Iraq.
 
Els materials que s'han lliurat inclouen, entre d'altres: tancs d'aigua, aixetes públiques, latrines, pastilles potabilitzadores d'aigua, sals de rehidratació oral, equips sanitaris d'emergència, paquets de desenvolupament de la primera infància, material escolar i escoles temporals.
 
Aquests subministraments s'han pogut enviar gràcies a una contribució de 4,38 milions d'euros realitzada pel Govern de Kuwait, i a l'ajuda d'UPS, que va pagar el transport aeri des de Copenhaguen.
 
UNICEF i els seus aliats treballen intensament per poder prestar serveis bàsics vitals a tots els infants sirians refugiats a la regió iraquiana del Kurdistan i a les seves famílies.
 
Qualsevol persona pot col · laborar enviant un missatge de text amb la paraula UNICEF al28028, o realitzant la seva contribució a través del web: https://www.unicef.es/cat/cooperacio-internacional/donar-ong/fer-donacio/ajuda-urgent-siria
 
Per a més informació sobre el treball d'UNICEF dins de Síria i als països que acullen refugiats, clica aquí.