UNICEF desplega la major operació de subministraments d'emergència en un sol mes

Aquest mes d'agost UNICEF ha enviat 1.000 tones mètriques de subministraments per a salvar  la vida dels nens atrapats en les crisis més urgents del món. Es tracta de l'operació de subministraments d'emergència amb més envergadura de la història de l'organització en un sol mes.

La quantitat distribuïda ompliria 19 avios jumbo de càrrega.

"El desplegament massiu d'UNICEF respon a una necessitat massiva en molts països diferents al mateix temps", va dir Shanelle Hall, directora d'Operacions de Proveïment i Logística d'UNICEF. "Ara és vital mantenir corredors humanitaris oberts perquè aquests subministraments segueixin arribant als nens que els necessiten desesperadament. "
 

Ajuda sense precedents per a nens en un nombre de crisis sense precedents

En previsió de la necessitat d'augmentar la resposta al conflicte a l'Iraq i el brot de ebola a l'Àfrica Occidental, UNICEF va assegurar la major quantitat possible de vols xàrter. En 27 dies, el centre de subministraments de l'organització a Copenhaguen ha enviat 33 carregaments d'emergència a les regions més conflictives del món:

  • La República Centreafricana va rebre 26 tones de subministraments amb equips mèdics, vacunes, racions d'aliments d'emergència i materials per a cavar pous d'aigua. Entre els medicaments essencials, els subministraments contra el paludisme han estat crucials per a la protecció dels infants contra la causa de mortalitat més important del país
  • Les famílies i els nens desplaçats al nord-oest de l'Iraq van rebre 500 tones mètriques d'ajuda que incloïen racions d'aliments d'emergència, aigua, subministraments mèdics, tendes de campanya i aliment terapèutic llest per utilitzar. L'enviament d'UNICEF de 4 milions de dosis de la vacuna contra la pòlio protegirà la salut dels nens com a conseqüència de la reaparició de la malaltia a causa de la ruptura dels sistemes de salut a la veïna Síria.
  • L'esforç de Libèria per contenir el brot d'ebola s'ha reforçat amb 248 tones de subministraments d'UNICEF, com guants de làtex, ulleres de seguretat i petos per protegir els treballadors de salut, desinfectant a base de clor concentrat i una gamma de medicaments essencials. UNICEF també està ajudant al govern a avaluar la capacitat de la cadena de subministraments del país, que està al límit a causa de la crisi.
  • L'Estat de Palestina ha rebut 3,5 milions de tones en subministraments, sobretot en forma de medicaments essencials enviats a Gaza per reposar les existències en els hospitals i centres de salut que han patit danys a causa del conflicte. UNICEF també ha subministrat vacunes essencials per protegir els nens que són especialment vulnerables durant els desplaçaments massius de població.
  • Sudan del Sud ha rebut 34 tones d'ajuda i subministraments nutricionals per salvar vides, incloent aliment terapèutic llest per al seu ús en l'alimentació de nens vulnerables, 50.000 dels quals estan en risc de morir per desnutrició. Gairebé un milió de nens menors de cinc anys d'edat al Sudan del Sud requeriran tractament per la desnutrició aguda aquest any.
  • A Síria, les operacions de subministrament d'UNICEF, que van començar amb transports aeris de càrrega fa quatre anys, s'han convertit en un flux estable de subministraments que a l'agost van incloure 89 tones de rajoles de purificació d'aigua i kits d'educació. UNICEF també està enviant més de 156 tones mètriques de subministraments de salut, educació i proveïment d'aigua per a les famílies sirianes desplaçades al Líban i Jordània. Els preparatius per a l'hivern estan en marxa i UNICEF emmagatzema roba d'hivern infantil procedent de proveïdors locals a la regió.


"Durant les múltiples crisis d'aquesta magnitud dels nens han de ser el primer. UNICEF s'ha compromès a mantenir el rumb. Mentre els nens tinguin necessitat, seguirem duent a terme aquestes operacions de subministrament urgents, complexes i extenses ", va dir Hall.