UNICEF corre al Iemen per vacunar tots els infants

La imatge d'un noi corrent per la ciutat o pel desert, muntant en moto, utilitzant un monopatí i fins i tot escalant enormes roques amb una motxilla carregada de vacunes, és el reflex de la importància que les dosis arribin en perfecte estat de conservació a tots els nens que les necessiten.

No importa el mitjà de transport ni l'esforç que comporti, sinó que les vacunes s'administrin a temps i a la temperatura adequada.

I és que una cosa tan simple com dues gotes pot marcar la diferència entre la vida i la mort. Dues gotes que podenprotegir de malalties, evitar la discapacitat i, en definitiva, salvar vides.

No obstant això, 1 de cada 5 nens al món segueix sense rebre les vacunes bàsiques i prop de 1,5 milions moren cada any per aquest motiu. O el que és el mateix: 1 nen cada 20 segons.

No hi ha dubte que la vacunació continua sent un enormedesafiament per a la salut i la supervivència infantil.

les vacunes han d'arribar a tots els nens

Per això UNICEF ha llançat la campanya100% nens vacunats, amb l'objectiu d'arribar a les comunitats més remotes del món i administrar vacunes a tots aquells que ho necessiten.

Al Iemen, el 2011, el nombre d'infants que van rebre la vacunació sistemàtica/rutinària es va desplomar del 75% al ​​25% pels disturbis polítics i civils que va patir el país.

Les qüestions de seguretat han posat en perill l'estatus del Iemen com a lliure de poliomielitis.

UNICEF està treballant durament al país per assegurar que la immunització sistemàtica i la vacuna de la pòlio arribin a cada nen que necessita protecció.