UNICEF continua el seu treball humanitari a favor dels infants de Síria

Enmig de la creixent tensió que pateix la regió, UNICEF continua prestant ajuda urgent als infants que es troben dins de Síria i als països veïns, en una de les majors operacions d'ajuda humanitària que UNICEF ha dut a terme.

 

Segons càlculs d'UNICEF, en menys d'un any ha augmentat més de deu vegades el nombre d'infants sirians refugiats, passant de 70.000 a més d'1 milió. En les últimes setmanes, uns 2.500 nens han creuat cada dia les fronteres de Síria.
 
"Estem treballant sobre el terreny, tots els dies, gràcies a una àmplia xarxa d'aliats especialitzats per arribar als nens sirians de tota la regió" assenyala Maria Calivis, Directora Regional d'UNICEF a l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica.
 
Per satisfer les creixents necessitats humanitàries dels afectats, es treballa en la distribució de materials essencials com són aigua embotellada, tancs d'aigua i pastilles potabilitzadores, subministraments nutricionals, kits d'higiene, subministraments contra malalties diarreiques, sabó, mantes i roba d'hivern, entre d'altres.
 
Des de principis d'any, UNICEF ha subministrat aigua potable a més de 10,2 milions de persones afectades per la crisi, ha donat suport a la vacunació de més de 2,4 milions de nens, s'han inscrit 278.000 infants en programes educatius i 468.000 han participat en activitats recreatives.
 
A més, i a mesura que s'apropa el començament del nou curs escolar a tota la regió, UNICEF està treballant per facilitar el retorn dels infants a les aules, proporcionant motxilles, material escolar i mobiliari per a les escoles.
 
Com a part de la major crida realitzada per les Nacions Unides en la seva història, UNICEF va sol · licitar 356.690.000 euros per respondre a la crisi de Síria, dels quals encara necessita 143.430.000 per continuar la seva feina.
 
Qualsevol persona pot col · laborar enviant un missatge de text amb la paraula UNICEF al28028, o realitzant la seva contribució a través del web: https://www.unicef.es/cat/cooperacio-internacional/donar-ong/fer-donacio/ajuda-urgent-siria
 
Per a més informació sobre el treball d'UNICEF dins de Síria i als països que acullen refugiats, clica aquí.