UNICEF Comitè Espanyol s'uneix a la campanya SOMOS 2014

Un any més UNICEF s'ha unit a la campanya SOMOS, que celebra la tercera edició.  

En la iniciativa participen 33 ONG amb l'objectiu d'animar els ciutadans acol·laborar amb les organitzacions socials de forma sostinguda.

La campanya està protagonitzada per persones anònimes que col·laboren en ONG.

A més col·laboren de manera desinteressada sis personatges públics: l'actriu i Ambaixadora d'UNICEF Comitè Espanyol Ana Duato, les periodistes Ana Pastor, Àngels Barceló i Francine Gálvez, el presentador Carlos Soberai l'aventurer Jesús Calleja.

Tots ells uneixen els seus esforços per buscar la participació ciutadana amb les ONG, les activitats de les quals se centren en sis causes principals: fam i pobresa, infància, educació,emergències, salut i investigaciódiscapacitat iexclusió social.

eLs espanyols confien en les ONG

Un 80% de la població espanyola confia en el treball de les ONG i ho considera important, però només 1 de cada 10 col·labora en alguna d'elles de manerasostinguda.

Els espanyols es bolquen especialment en situacions d'emergència com el terratrèmol d'Haití, el tsunami del Japó o el tifó de les Filipines (Espanya va ser el tercer país més generós del món en aportacions per donar resposta als afectats).

No obstant això, Espanya segueix sent un dels països amb menys donants d'Europa. Per això la campanya pregunta si "SOM O NO SOM?"solidaris.

Segons un estudi elaborat per Bain&Company per a la campanya SOMOS 2013, per cada euro que s'inverteix en solidaritat es pot generar un impacte real en la societat de nou vegades el seu valor.

Per això l'objectiu d'aquesta edició de la campanya és llançar un repte a la societat espanyola perquè es comprometi amb una causa a llarg termini.

Dia SOMOS

Com a tancament de la campanya, el proper 6 de juny tindrà lloc el Dia SOMOS.

En aquesta data es visibilitzarà l'orgull de sersoci d'una ONG i la feina a favor dels més vulnerables, mitjançant de l'art.

Per això el centre de Madrid acollirà una acció en què sis artistes urbans dibuixaran unaobra col·lectiva acompanyats per socis, voluntaris i la ciutadania en general.