UNICEF augmenta els esfoços perquè els infants de Síria puguin continuar la seva educació

Amb el començament del nou curs escolar, UNICEF està centrant els seus esforços en la tornada a l'escola dels infants sirians. Fins i tot en les zones amb més violència, les classes de recuperació estan ajudant que els nens puguin continuar la seva educació. Els clubs escolars al voltant de tot el país estan proporcionant educació i suport psicològic als infants.

 

 

2 milions d'infants han abandonat l'escola a causa del conflicte

Durant el passat curs, dos milions de nens sirians d'entre 6 i 15 anys van abandonar l'escola a causa del conflicte. Malgrat els esforços d'UNICEF per proporcionar-los una educació ininterrompuda, l'educació continua sent el sector menys finançat en aquesta emergència.
 
Abans de la crisi, el percentatge de nens sirians matriculats a les escoles havia superat el 90%. No obstant això, la guerra ha posat en perill les bones xifres aconseguides.
 
En aquest tercer any de conflicte, la crisi de Síria segueix creixent sense que hi hagi un final a la vista. Més de 4,25 milions de persones s'han vistdesplaçades internament, i més de 2,1 milions de persones han fugit als països veïns. Ara viuen a Egipte, l'Iraq, Jordània, Turquia i el Líban, i la meitat d'ells són nens.
 
A més, la destrucció de les infraestructures a Síria ha afectat també els centres educatius, fet que fa que al voltant d'un milió d'infants que continuen dins del país no puguin assistir a l'escola. A les zones on encara queden instal · lacions, però, és la inseguretat la que fa que els pares es mostrin reticents a enviar els seus fills a l'escola. Molts dels quals assisteixen estan tan estressats psicològicament que no poden atendre a classe.
 

UNICEF HA REDOBLAt els SeUS ESFoRçOS amb l'inici DEL NOu CURS

Al Líban, els campaments d'estiu han ajudat els nens refugiats a superar les barreres idiomàtiques que afrontaven a les escoles d'aquest país, en què les matemàtiques i les ciències s'ensenyen en francès o anglès.
 
A Turquia, UNICEF està donant suport a la formació dels educadors, perquè puguin atendre les necessitats específiques dels infants refugiats.
 
En la campanya de l'Iraq, joves locals han aconseguit diners per comprar material educatiu per als infants sirians refugiats al seu país.
 
A Jordània, una campanya de Vuelta al Cole va demanar tant a educadors com a líders religiosos i comunitaris que animessin els nens a tornar a l'escola.
 

s'està privant als infants del seu dret a l'educació

Malgrat els esforços, les necessitats són cada vegada majors. A mesura que el conflicte continua, s'està privant cada vegada més nens del seu dret a l'educació, la qual cosa posa en risc no només el seu desenvolupament intel · lectual, sinó les seves oportunitats futures. Quan comenci, el camí de la recuperació a Síria serà llarg, i llavors, el que més necessitarà el país serà una ciutadania preparada que obri camí.
 
Qualsevol persona pot col · laborar enviant un missatge de text amb la paraula UNICEF al28028, o fent un donatiu a través del web https://www.unicef.es/cat/cooperacio-internacional/donar-ong/fer-donacio/ajuda-urgent-siria