UNICEF, amb els nens de Pakistan

UNICEF està distribuint subministraments d'emergència vitals als nens i les seves famílies com a resposta a les inundacions en el sud de Pakistan. S'estima que hi ha 5,4 milions de persones afectades, incloent 2,7 milions de nens.

A Sindh, més de 300.000 persones han abandonat les seves cases a la recerca d'un terreny més alt. Molts s'han refugiat en campaments improvisats al llarg de les carreteres, col·legis o edificis públics propers a les seves cases.

AIgua, saneJament, saluT I nutrició, ÀreEs claUs

Entre les necessitats més immediates es troben l'aigua potable, sanejament, salut i nutrició. Els nens que estan en una situació vulnerable a causa dels desplaçaments tenen un major risc de contreure malalties com la diarrea i el xarampió. Molts d'aquests nens s'estan veient afectats per les inundacions per segona vegada en un any. “UNICEF ja està arribant als nens amb aigua potable i bovines, però necessitem augmentar les ajudes i fer més – i fer-ho ràpid- per tots els mitjans possibles,” va assegurar el Representant d'UNICEF Pakistan, Donen Rohrmann, que va visitar ahir el districte de Badin. UNICEF està repartint al voltant de 200.000 litres d'aigua diaris a unes 40.000 persones. A més, 40 camions cisterna seran distribuïts en els propers dies, per augmentar les provisions d'aigua potable de les famílies desplaçades i evitar les malalties transmeses per l'aigua. UNICEF també ha subministrat de forma inicial 50.000 pastilles potabilitzadores d'aigua. A més, UNICEF ha recolzat la distribució de gairebé 60.000 mosquiteras tractades amb insecticida a les famílies greument afectades i els seus aliats subministraran aquesta setmana altres 80.000. També 100.000 nens han estat vacunats contra el xarampió i la polio, i avui s'ha realitzat un enviament de medicaments bàsics per més de 500.000 persones i 977 kits per als nounats

Enfortir la resposta pels més vulnerables

UNICEF està augmentant la seva resposta d'emergència i treballarà de forma conjunta amb el govern i els seus aliats per assegurar una assistència urgent i coordinada que arribi als nens més vulnerables i desfavorits amb tots els seus esforços,” va afirmar Rohrmann. “Els nens que pertanyen a famílies pobres i vulnerables estan entre els més afectats per les fortes inundacions i necessiten ajuda immediata. Centenars de milers han hagut d'abandonar les seves llars, amb poques possibilitats de tornar en un curt període. L'accés a serveis essencials és mínim, però els subministraments d'emergència estan arribant i he estat testimoni d'una increïble capacitat de recuperació,” va afirmar Rohrmann.