Tifó a les Filipines: els infants són vacunats contra el xarampió i la poliomielitis

Els infants de Tacloban, la ciutat més afectada pel tifó Haiyan, han estat vacunats avui contra el xarampió i la poliomielitis. Forma part de la primera fase d'una campanya massiva posada en marxa pel govern de les Filipines amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), UNICEF i altres aliats. Els nens van rebre també suplements de vitamina A per ajudar-los a millorar la immunitat davant les infeccions.

 

S'espera arribar a més de 30.000 infants amb aquesta campanya que té lloc en els centres d'evacuació i en les comunitats a través d'equips portàtils de salut.
 

Ajuda les Filipines: vacunes per evitar la propagació de malalties

A Tacloban s'està duent a terme la primera fase d'una campanya destinada a nens menors de 5 anys que viuen a les àrees afectades peltifó. Quinze equips (10 estrangers i 5 nacionals), incloent voluntaris del Departament de Salut, la Creu Roja Filipina i altres organitzacions no governamentals, han estat vacunant avui tot Tacloban. Els primers a ser vacunats van ser els nens de20 centres d'evacuació, com l'escola elemental de San José, on ara viuen 300 famílies en condicions que poden augmentar el risc de contraure malalties contagioses.
 
"Els infants de Tacloban necessiten tota la protecció possible ara mateix", ha dit l'Angela Kearney, coordinadora de la resposta d'emergència d'UNICEF a Tacloban. "Les malalties són depredadores silencioses, però sabem com prevenir-les així que farem tot el que puguem."
 
A petició del govern, UNICEF va adquirirvacunes per valor de 2 milions de dòlars per reposar les existències que hi havia al país, i que ara s'estan utilitzant en la campanya. A més, UNICEF i l'OMS estan ajudant a restablir la cadena de fred, que és fonamental per mantenir les vacunes a la temperatura adequada.
 
"El personal de l'OMS i UNICEF van portar personalment els subministraments des de Manila a Tacloban, van coordinar els equips per posar les vacunes i els van formar sobre com fer-ho sota aquestes circumstàncies tan difícils. Pràcticament no hi ha precedents que després de dues setmanes i mitja d'un desastre d'aquesta magnitud, amb aquest nivell de devastació i aquests reptes logístics, es dugui a terme una campanya massiva de vacunació", assegura la doctora Julie Hall, representant de l'OMS a les Filipines.
 
Durant la campanya els ninfants vacunats són a més examinats per detectar si pateixen desnutrició. Per a això es mesura el gruix del seu avantbraç ja que això indica si estandesnodrits i requereixen ser sotmesos a algun tractament.
 
Més informació sobre la resposta d'UNICEF a les Filipines aquí.