Terratrèmol al Nepal: 5 fets que demostren que l'ajuda arriba

El Nepal està vivint els dies més difícils dels últims anys. El terratrèmol que va sacsejar aquest país asiàtic el dissabte 25 d'abril ha destruït la major part de les casescarreteres i escoles.

I el pitjor és que els seus efectes no han fet més que començar. Les malalties contagioses, ladesnutrició i el caos generalitzat amenacen la població nepalesa. Per aquest motiu, els infants del Nepal i les seves famílies necessiten ajuda urgent per poder superar aquesta traumàtica experiència.

Molts de vosaltres us preguntareu si ja està arribant aquesta ajuda tan necessària. Per això, en UNICEF ens agradaria compartir5 fets que demostren que sí, que l'ajuda arriba.

L'AjUDA arribA: 85 TONEs DE SUbMINISTRamentS jA ESTan al NEPAL

  1. En els primers dies posteriors al terratrèmol, vam enviar més de 85 tones de subministraments essencials en aquest tipus de catàstrofes comtendes de campanya, pastilles potabilitzadores d'aigua, mantes imedicaments. A més, aquesta setmana arribaran unes altres 80 tones de subministraments finançats per la Unió Europea.
  2. Hem establert 10 espais amics de la infància que permetran que més de1.000 nens i nenes puguin seguir jugant. És molt important que els més petits oblidin com més aviat millor elstraumes que han viscut.
  3. Estem gestionant el repartiment d'aigua potable amb camions cisterna en els16 campaments de desplaçats de la Vall de Katmandú. El passat cap de setmana ja havíem arribat a gairebé 90.000 persones. També estem instal·lantlatrines per assegurar un sistema desanejament adequat.
  4. Estem distribuint aliment terapèutic per als nens amb desnutrició aguda i donant suport a les mares. Abans del terratrèmol, el Nepal ja tenia uns nivells de desnutrició preocupants, amb unataxa de desnutrició crònica del 41%.
  5. Hem organitzat serveis per donarsuport psicològic als habitants de les zones més afectades. A més, hem llançat un programa de ràdioper portar informació vital a les zones més remotes a les quals encara no s'ha pogut arribar físicament.

L'AJUDA ARRIBA: BUSquem noves rUTeS D'ENTRADA PeR l'índia

Estem treballant al costat del Govern del Nepal i els nostres aliats allà per garantir que l'ajuda humanitàriaes distribueixi en les comunitats afectades al més ràpid possible. Per això estem combinant els enviaments en vols xàrter i comercials.

A més, estem explorant rutes alternatives per terra a través de l'Índia, amb el suport de la nostra oficina a Nova Delhi, per arribar als nens que estan fora de la Vall de Katmandú.

Amb la teva col·laboració, podrem seguir buscant la millor manera de portar assistència als infants de Nepal.

Ajuda'ns a seguir ajudant-los.