Suport a les famílies sirianes davant l'arribada del fred

L'arribada de l'hivern és una gran preocupació per als refugiats sirians a Jordània, especialment per a les famílies que tenen infants nounats. Les temperatures durant els mesos d'hivern poden baixar per sota dels 15 ° C.

UNICEF accelera els plans destinats a la preparació de tendes de campanya per a l'hivern i la instal · lació al campament d'escalfadors, cuines cobertes i dutxes calentes.

També proporcionarà mantes i roba d'abric per assegurar-se que els més joves i els més vulnerablespuguin fer front a les condicions hivernals que s'acosten ràpidament.

UN DELS REFUGIAtS SIRIanS MéS JOVE DEL CAMPAMENT

Fatma i el seu marit Moncef van fugir amb els seus sis fills de la violència a Síria i van trobar refugi al campament de Za'atari, al nord de Jordània. Durant el dur viatge, la Fatma estava embarassada de nou mesos. Al cap de pocs dies d'arribar al campament va donar a llum en una de les clíniques. Arael nadó té 8 setmanes i és un dels refugiats sirians més joves al campament. "Vaig pensar que si abandonava Síria, almenys podria viure sense pensar en l'horror i la por que vivim cada dia a casa, matí, tarda i nit. No sabíem quan començarien els bombardejos. Em vaig dir que si fugíem podria viure finalment en pau".

UNICEF dóna suport als infants al campament de Za´atari

Com els ha passat a moltes famílies amb infants petits, la fina pols del desert afecta els nadons, que troben dificultats per respirar durant les tempestes de sorra.

El nadó de la Fatma i en Moncef ja ha rebut les vacunes. En les pròximes setmanes, els equips d'UNICEF supervisaran el pes i el creixement del nen a la recerca de símptomes de desnutrició.

"Sóc una mare, i no puc imaginar el que seria donar a llum en un lloc com aquest", diu Dominique Hyde, Representant d'UNICEF a Jordània. "UNICEF fa tot el possible per ajudar a aquestes famílies, mitjançant el subministraments de vacunes, alimentació i assistència bàsica".

3.000 infants van a l'escola a Za'atari

Prop de 3.000 estudiants estan matriculats a l'escola de Za'atari, que funciona en dos torns: les nenes assisteixen al matí i els nens a la tarda. UNICEF i els seus aliats treballen actualment per ampliar l'escola per tal de donar cabuda a5.000 infants.

Per als nens de les famílies en edat escolar, tornar a classes al nou campament els ajuda a recuperar un cert sentit de normalitat.

Mentre espera el seu torn per anar al'escola, en Mohammed, de 10 anys, gaudeix jugant amb els seus amics en un Espai Amic de la Infància d'UNICEF, prop de la tenda de campanya de la seva família. En Mohammed diu que quan juga tot són rialles. Somia amb el dia en què podrà tornar a casa i veure els seus amics, però sobretot a les seves dues àvies.

"Quan torni a Síria, aniré a veure com està la meva casa. Després anariré a veure la meva àvia Sua'ad i a la meva àvia Hamda, que va quedar ferida quan dos míssils van destruir la seva cuina", afirma.