Sudan del Sud: un brot de còlera amenaça la vida de 5.000 infants

El conflicte al Sudan del Sud està tenint greus conseqüències en la vida dels nens i nenes. A l'amenaça de fam i del reclutament per part dels grups armats, s'afegeix ara un nou brot de còlera que posa en risc els nens i nenes d'aquest país.

Aquest últim brot de la malaltia ja s'ha portat la vida de18 persones, entre elles dos infants menorsde cinc anys. Desque s'iniciés el brot fa tan sols unes setmanes, s'hanidentificat 170 casos sospitososa Juba i en altres zonesde l'estat de Ecuatoria Central.Des d'UNICEF, i al costat de l'OrganitzacióMundial de la Salut, hemposat en marxaun pla de resposta urgent davant del brot. A través del Ministeride Salut, es pretén distribuirsubministraments essencials i expandir les mesures de prevenciócom lesvacunes contrael còlera o les bones pràctiques higièniques."Fins a5.000 infants menors de cinc anys podrienmorir de còlera si no s'actua de manera urgent", va dir el representant d'UNICEF aSudan del Sud, JonathanVeitch. "És lamentable que una malaltia quees pot prevenir pugui destruirtantes videsjoves".

SUDAN DEL SUD: EL CÒLERA, MOLT PERILLÓS PER ALS INFANTS

Els nens i nenes menors de cinc anys representen el 15% de tots els casos sospitosos de còlera. Aquesta malaltia és especialment perillosa per als nens i nenes perquè provoca una ràpida i greu deshidratació a causa de la forta diarrea i els vòmits.Des d'UNICEF, i al costat dels nostres aliats, estem donant suport a la creació de llocs de rehidratació oral i hem format al personal sanitari. També hem enviat subministraments per altractament del còlera, com a medicines, sabó, material de protecció i botigues per aixecarhospitals de campanya a tot el país.A més, a UNICEF liderem la distribució d'aigua potable a les zones afectades pel brot.Calculem que al voltant de 30.000 desplaçats interns a Juba rebran la vacuna oral contra el còlera. A més, ja s'estan duent a terme accions de sensibilització per promoure les bones pràctiques higièniques.No obstant això, necessitem finançament addicional per assegurar el control del brot, especialment a partir d'ara que arribal'estació de pluges i augmentaran els riscos de transmissió.

SUDÁN DEL SUD: LES PERSONES S'AMUNTEGUEN EN CAMPS DE REFUGIATS

Entre2009 i 2013, Sudan delSud no va tenir ni un sol cas de còlera.No obstant això, des que el conflicte comencés al desembre de2013, milersde persones han fugit de les seves cases i s'han vist obligades aamuntegar-se en camps de refugiats, on sovint no hi ha accés a aigua potableni sanejament.El maig de 2014, 167persones van morira causa d'un brot de còleraabans que pogués ser controlat."UNICEF treballa a les comunitats i les instal·lacionssanitàries perevitar més morts, peròens estem quedantsense fons perfer front a la situació", va dirVeitch.Tu potsajudar-nos a lluitar contra el brot de còlerai protegir els nens del Sudan del Sud.