Sudan del Sud: tornada a l'escola per a 400.000 infants

El conflicte que viu el Sudan del Sud està afectant els infants del país més jove del món en tots els seus drets.

Un d'ells és l'educació, que està sent constantment interrompuda pels enfrontaments en els estats més afectats per la violència.

Per això, des d'UNICEF estem duent a terme unacampanya per invertir la tendència a la baixa en la taxa d'escolarització d'aquest país. El nostre objectiu? Aconseguir que 400.000 nens i nenes del Sudan del Sud tornin a classe.

"Tots els infants al Sudan del Sud tenendret a l'educació, visquin en un estat pacífic o en un afectat pel conflicte", diu Jonathan Veitch, representant d'UNICEF al Sudan del Sud.

"L'actual conflicte i una economia cada vegada més fràgil han devastat el sistema educatiu del país, i això té enormes conseqüències per a tota unageneració de nens al Sudan del Sud. També és una qüestió vital: "sabem que un nen la mare del qual sap llegir té un 50% més de probabilitatsde superar els primers cinc anys de vida", afirma també Veitch.

SUDaN DEL SUd: MéS DEL 50% DE LeS CLASsES a l'estat d'EqUATORIa OCCIDENTAL SóN A L'AIRE LlIuRE

Ecuatoria Occidental ha estat l'últim estat delSudan del Sud en sumar-se a aquesta campanya. Tot i que la taxa d'escolarització en aquesta regió ha augmentat en els últims anys, en contra de la tendència a nivell nacional, la taxa d'abandonament escolar ha crescut notablement.

A més, el 50% de les classes en aquest estat es donen a l'aire lliure, sense un sostre sota el qual protegir-se. L'objectiu en Ecuatoria Occidental és que 40.000 infants que estan fora de l'escola, dels quals el40% són nenes, tornin a les aules.

SUDaN DEL SUd: 100.000 infantS jA HAN tornat a l'escola

La campanya Tornar a Aprendre va donar els seus primers passos al febrer del 2015. La iniciativa està dirigida als nens que mai han anat a l'escola o que s'han vist obligats a abandonar-la. En total, hi ha 200.000 infants en aquesta situació en els estats afectats pel conflicte i200.000 en altres zones. Fins ara s'ha proporcionat accés a l'educació a més de 100.000 nens i nenes i s'espera arribar als 400.000 a finals d'aquest any.

Per poder aconseguir-ho, necessitem ajuda. L'educació és, de totes les intervencions d'UNICEF al Sudan del Sud, la que pateix el major dèficit de finançament: fins ara només hem rebut un 21% dels fons per al 2015 en aquesta àrea.

Per això, si pots, dóna perquè cap infant del Sudan del Sud es quedi sense anar a classe.