Sudan del Sud: què és la fam i com podem evitar-la

Lorena Cobas, responsable d'Emergències d'UNICEF Comitè Espanyol, explica en el vídeo com està treballant UNICEF per evitar la fam al Sudan del Sud i què suposaria que es declarés aquesta catàstrofe humanitària al jove país. 

Sudan del Sud viu una situació de crisi alimentària que pot convertir-se en una situació de fam en les pròximes setmanes.

Les males collites, la pobresa, la manca de recursos per adquirir menjar i, sobretot, el conflicte que copeja la població des del passat desembre del 2013 són algunes de les causes que agreugen la situació crítica que viu la població del Sudan del Sud .

SudAn del SuD: a PUNT DE PATIR UNA catÀstrofe humanitÀria

UNICEF treballa al Sudan del Sud atenent els casos dels infants amb desnutrició, però si la situació crítica no s'atura no tindrem recursos suficients per poder seguir ajudant la població.

Hi ha 4 milions de persones en risc de patir desnutrició al Sudan del Sud i 50.000 infants poden morir en el que queda d'any.

Des de la fam de Somàlia (entre octubre del 2010 i abril del 2012) no s'havia declarat una altra fam i abans no se n'havia produït una altra des del 1990 a Etiòpia, per la qual cosa ens preocupa que cada vegada hagin més alertes d'aquest tipus.

Encara som a temps d'evitar la fam al Sudan del Sud. Els infants de Sudan del Sud necessiten la teva ajuda.