Sudan del Sud, a punt de patir una crisi nutricional

La desnutrició infantil podria duplicar-se aquest any al Sudan del Sud si no s'actua ara. 

Els nens del país estan a punt de patir una crisi nutricional. Al final d'any uns 250.000podrien sofrir desnutrició severa aguda si no s'actua ja.

"Si el conflicte continua i els agricultors perden la temporada de sembra, patirem la taxa de desnutrició infantil més alta que mai hàgim vist aquí", assegura el representant d'UNICEF al Sudan del Sud, Jonathan Veitch.

El 2011, dos anys i mig després d'aconseguir la independència, Sudan del Sud va patir uns alts nivells de desnutrició infantil.

Sudan del Sud: el pitjor està per arribar

El conflicte que es viu al país haempitjorat aquesta situació: uns 50.000 nens menors de cinc anys podrien morir si no reben tractament immediatament." Lamentablement, el pitjor està per arribar", afirma Veitch.

3,7 milions de persones, entre les quals hi ha uns 740.000 infants menors de cinc anys, estan enperill a causa de la inseguretat alimentària. Molts s'han vist obligats a recórrer als "aliments de fam", és a dir, aliments silvestres com plantes i herbes.

L'objectiu d'UNICEF és tractarde manera immediata a més de 150.000 nens menors de cinc anys que pateixen desnutrició greu. "No són només estadístiques, sinó nens per als quals Sudan del Sud ha de complir la seva promesa i assegurar el seu potencial", recorda Veitch.

El tractament a aquests nens es realitzarà a través d'equips de resposta ràpida. Aquests equips lliuren aliments terapèutics preparats per utilitzar, suplements demicronutrients, medicaments, sobres de potabilització d'aigua, vitamina A i pastilles antiparasitàries, a més de donar suport a les mares lactants i dones embarassades.

Aquest treball s'està duent a terme en zones remotes que abans eren inaccessibles.

No obstant això, per fer front a les necessitats nutricionals al Sudan del Sud, UNICEF necessita 38 milions de dòlars, dels quals fins ara només ha rebut 4,6.