Sudan del Sud: les zones aïllades ja compten amb ajuda

100 dies després del començament del conflicte a Sudan del Sud, les zones més aïllades pel conflicte han rebut subministraments d'emergència.

UNICEF i el Programa Mundial d' Aliments (PMA) han posat en marxa una operació conjunta per distribuiraliments, vacunes, suplements nutricionals i altres subministraments vitals en les àrees de difícil accés, la situació de les quals empitjorarà amb les fortes pluges previstes per a les properes setmanes.

Aquests ajuts han arribat a 30.000 persones amb necessitats urgents a Akobo, prop de la frontera amb Etiòpia.

A més està previst que es duguin a terme 14 missions humanitàries com aquesta per donar suport a unes250.000 persones en comunitats remotes afectades pel conflicte a Jonglei, l'Alt Nil i diversos estats d'Unity.

"Els nens i les famílies a Sudan del Sud s'enfronten ara a unpatiment sense precedents amb signes preocupants de desnutrició i brots de malalties", va dir el representant d'UNICEF al Sudan del Sud, Jonathan Veitch.

"Davant la temporada de pluges que s'acosta hem d'aprofitar totes les oportunitats per desplegar ràpidament equips i subministraments per arribar a les persones més difícils d'assolir. Així és com evitarem una catàstrofe humanitària".

El PMA proporcionarà aliments vitals i productes especialitzats de nutrició als nens, mentre que UNICEF distribuirà kits d'aigua i sanejament a les famílies, així com aliments terapèutics llests per consumir pels nens amb desnutrició.

Paral·lelament, UNICEF vacunarà els infants contra la pòlio i el xarampió, distribuirà kits d'activitats recreatives, portarà a terme programes d'educació en emergència iregistrarà i donarà suport als nens no acompanyats.

"El conflicte al Sudan del Sud està duent a milions de persones a la fam i complicant els esforços per distribuir ajuda humanitària, per la qual cosa estem molt preocupats ja que les coses podrien empitjorar", va dir el director del PMA al país, Chris Nikoi. "Hem d'actuar amb rapidesa per evitar una crisi encara pitjor, ja que s'acosta la temporada de pluges. Els equips mòbils de resposta són ràpids i flexibles i els hem estat utilitzant per arribar amb ajuda al major nombre de persones en un entorn tremendament complicat ".

 

3,7 milions de persones, en risc d'inseguretat alimentària

ElsinfantsdelSudan del Sud estan sent víctimes de la violènciai eldesplaçament massiu pel conflicte inter-ètnic que va començar al desembre. Es troben enmig dels combatso hanfugit de les seves cases i necessiten, urgentment, aliments, refugi i protecció.
 
La interrupció de l'ajuda ha deixat a més de 3,7 milions de persones en risc de patir inseguretat alimentària severa, així com brots de malalties i desnutrició aguda. Prop de 700.000 persones estandesplaçades dins del país, incloent379.000 infants.
 
Des que va començar la crisi a mitjan desembre, elPMA ha proporcionat aliments i assistència nutricional a prop de 500.000 personesafectades pel conflicte al Sudan del Sud i UNICEF ha arribat a 250.000 persones amb aigua, sanejament, vacunes, educació i protecció infantil.
 
UNICEF necessita urgentment una ajuda addicional de 74.100.000 dòlars (uns 54,7 milions d'euros) per atendre lesnecessitats humanitàries crítiques de lapoblació vulnerable desplaçada pel conflicte durant el 2014.