Sudan del Sud: la Fundació IKEA dóna 1 milió d'euros

La Fundació IKEA ha donat 1 milió d'euros a UNICEF per als programes d'emergència a Sudan del Sud

Més de 400.000 infants estandesplaçats a l'interior del país a causa de laviolència causada pel conflicte inter-ètnic desfermat el passat mes de desembre. La situació és especialment complicada pels qui es troben en àrees de difícil accés.

L'arribada de l'estació de pluges empitjorarà les condicions de les persones afectades. Per això la Fundació IKEA ha respost a la crida d'UNICEF amb aquesta contribució.

Aquests fons donaran suport al treball d'UNICEF al Sudan del Sud, que se centra en la distribució de subministraments d'emergència (medicamentsaliment terapèutic, kits de primers auxilis, etc.), campanyes de vacunació i protecció dels infants per evitar el seu reclutament per part de grups armats.

A més s'està treballant en la creació d'espais segurs per a la infància, on els nens puguin realitzaractivitats educatives i de lleure.

El treball que realitza UNICEF és possible gràcies a les contribucions voluntàries d' individus, governs, empreses i fundacions, com la Fundació IKEA. "Estem enormement agraïts a la Fundació IKEA per aquesta contribució que arriba en un moment crític i que serà fonamental per ajudar els milers d'infants les vides dels quals han estat traumàticament interrompudes per aquest conflicte", ha dit la Leila Pakkala, directora de captació de fons privats i aliances d'UNICEF.

SUDaN DEL SUd: UNA SITUACIÓ DESESPERADA

Un milió de persones, majoritàriament dones i nens, viuen una situació desesperada al Sudan del Sud després de gairebé 100 dies de conflicte.

L'accés a la regió és limitat i el començament de lespluges amenaça seriosament els esforços d'ajuda, de manera que la població s'enfrontarà a una crisi insostenible si la situació humanitària no millora de forma ràpida i contundent.

L'ajudaha començat a arribar a les zones de difícil accés. No obstant això, "els nens i les famílies del Sudan del Sud s'enfronten a unpatiment sense precedents", assegura el representant d'UNICEF al Sudan del Sud, en Jonathan Veitch.

Per evitar que la temporada de pluges acceleri unacatàstrofe humanitària cal aprofitar totes les oportunitats possibles per desplegar equips i subministraments.

La Fundació IKEA espera que la seva contribució i suport suposi un impuls perquè altres empreses responguin a la crida d'UNICEF: 74.100.000 de dòlars (uns 54.700.000 euros) per atendre les necessitats humanitàries crítiques de la població vulnerable desplaçada pel conflicte durant el 2014.