Síria: protegir els infants afectats per la violència

Des de gener de 2012, el conflicte a Síria ha provocat, segons l'oficina de Nacions Unides al país, la mort de més de 9.000 siris, incloent més de 500 nens. UNICEF i els seus aliats treballen intensament per donar resposta a les necessitats de salut, nutrició, educació i protecció de la infància tant a Síria com als països que, cada vegada en major nombre, estan rebent les famílies desplaçades.
 

Fins ara, 115.000 persones han rebut ajuda humanitària, inclosos uns 80.000 nens, i més de 240.000 han participat en una campanya de vacunació. S'han distribuït kits de nutrició per a 5.800 famílies, s'han posat en funcionament 17 escoles i s'ha proveït de material escolar i activitats de suport psicosocial a gairebé 5.000 nens.

L'augment de la violència a Síria ha fet que més de77.000 persones, la meitat nens i adolescents, s'hagin vist obligades a desplaçar-se a Jordània, Líban, Turquia i l'Iraq. La resposta d'UNICEF en aquests països es focalitza en educació, suport psicosocial, higiene, aigua i sanejament. L'objectiu és crear espais segurs per a la infància, perquè els nens puguin jugar, tinguin accés a l'educació i donar suport també a les famílies.

UNICEF treballa als països veïns per donar suport als nens siris

Jordània, amb el suport del Ministeri d'Educació, UNICEF ha aconseguit quemés de 7.000 nens puguin acudir a l'escola pública i ha donat suport psicosocial a més de 5.000 nens i a les seves famílies. Al Líban, UNICEF ha distribuït 1.467 kits d'higiene que han beneficiat a 5.000 nens, ha establert 11 Espais Segurs per contribuir a la normalització de la vida de 1.000 nens i ha format mestres i treballadors socials per atendre a campaments d'estiu a 400 nens. A Turquia, UNICEF ha facilitat l'accés a l'educació de 22.000 nens i a l'Iraq s'han establert dos Espais Segurs al camp de Domiz que donen cabuda a 125 nens siris