Síria: declaració d'en Ted Chaiban, Director d'Emergències d'UNICEF

"El conflicte de Síria és una de les crisis més greus que afronten avui els infants al món. S'ha destrossat la vida de quatre milions de nens i tota una generació està en risc.

Malgrat les dificultats, UNICEF i els nostres aliats hem ampliat significativament la resposta dins de Síria. Des del començament de 2013, més de 10 milions de persones a Síria tenen accés a aigua potable i aigua per a ús domèstic. Un milió de nens han estat vacunats contra el xarampió a Síria i 600.000 als països veïns. En aquest context, és important retre homenatge a la increïble capacitat de resistència del poble sirià i de les organitzacions, sense la qual no haurien tingut èxit els nostres esforços humanitaris col · lectius.
 
UNICEF també està proporcionant als nens sirians a Jordània, el Líban i l'Iraq, accés a aigua potable, vacunes contra malalties mortals, l'oportunitat de recuperar l'aprenentatge, i superar els horrors que han presenciat. Les comunitats d'acollida que també estan posant els seus esforços tindran igualment accés a aquests serveis.
 
Encara hi ha molt més per fer. La crisi a Síria està empitjorant dia a dia, i l'arribada de la calor de l'estiu porta nous riscos. Les temperatures estan augmentant en un moment en que l'aigua potable és cada vegada més escassa, i les condicions sanitàries empitjoren. Els infants podrien ser especialment vulnerables en una crisi de salut pública.
 
Aquesta crida tracta de salvar les vides dels infants. Per això UNICEF demana recursos addicionals. El nostre actual dèficit de finançament és d'uns300 milions de dòlars, la destinació és mantenir el nivell actual d'assistència i ampliar-la per cobrir les creixents necessitats humanitàries dels nens i les seves famílies a Síria i a la regió.
 
En la crida general, la nostra prioritat fonamental és proporcionar aigua potable, sanejament adequat i vacunes per protegir els nens contra les malalties. Les nostres altres prioritats són ajudar els infants a posar-se al dia en l'escolarització que han perdut i protegir-los contra les diverses formes de violència i abús.
 
UNICEF està molt agraït als donants que han estat tan generosos en l'aportació de fons per dur a terme els nostres programes d'assistència humanitària des del començament de la crisi. A la llum d'aquesta crida sense precedents i en l'entorn actual de recursos limitats, és important ampliar la base de donants incloent-hi la participació del sector privat.
 
Com més duri el conflicte, més difícil serà curar les profundes ferides que queden enrere. UNICEF fa una crida a totes les parts en el conflicte, i els que tenen influència sobre elles, per reafirmar el principi que la guerra no és un lloc per als infants i que han de ser protegits de la violència en tot moment".