Síria: 8,6 milions de vides d'infants poden quedar destruïdes per la violència

La crisi de Síria representa la major amenaça per als infants en els últims temps. A la fi del 2015, la vida de més de 8,6 milions de nens de tota la regió haurà estat destruïda per la violència i el desplaçament forçós. Fa tan sols un mes, la xifra era de 7 milions.

Tot i la gran inseguretat i els desafiaments que planteja un conflicte de tal magnitud i brutalitat, des d'UNICEF seguim distribuint aigua potable, serveis de sanejament, educació, salut i immunització i atenció psicosocial a milions d'infants i les seves famílies.

Hem redoblat els nostres esforços a favor de les comunitats pobres dels països veïns, on els refugiats s'han assentat, perquè puguin seguir compartint els seus serveis bàsics i escoles amb els nens refugiats i les seves famílies que viuen entre ells.

SÍria: la prioriTaT es protegIr ELS INFANTS

De cara aL 2015, des D'UNICEF volem renovar el nostre compromís amb la supervivència i la protecció dels nens de Síria, inclosos els que viuen en les més dures condicions de setge. En 2015 treballarem per:

  • Duplicar el nombre d'infants amb accés a aigua potable i sanejament. Es farà mitjançant l'enfortiment de les xarxes i infraestructures d'aigua. Només a Síria, seguirem responent a les contínues necessitats de més de 16 milions de persones.
  • Duplicar el nombre de nens amb accés a educació, especialment a Síria i Jordània, on l'ampliació del subministrament de material didàctic per als nens que viuen en zones de Síria es va fer difícil per la violència.
  • Mantenir les campanyes de vacunació per tal d'evitar qualsevol cas addicional de poliomielitis, alhora que duplicar el nombre d'infants a Síria que es beneficien de l'atenció primària de la salut.
  • Donar atenció i suport a 850.000 nens directament afectats pel conflicte, alhora que estendre els lliuraments d'efectiu i proporcionar roba d'hivern per a les famílies dels infants més vulnerables.
  • Reforçar els esforços de les autoritats locals per proporcionar serveis d'educació, salut, aigua i sanejament i protecció per als nens refugiats i de les comunitats d'acollida.
Aquests compromisos, pressupostats en 728 milions d'euros, representen el mínim indispensable que els infants afectats pel conflicte de Síria poden esperar d'UNICEF i de la comunitat internacional en el seu conjunt. Fem una crida als nostres seguidors de tot el món per ajudar-nos a fer realitat aquests compromisos.

Si pots, fes un donatiu per ajudar els infants de Síria.