Serge Ibaka i la iniciativa ‘Posa-li un tap a la gana’

Gràcies a Serge Ibaka, jugador de la Selecció Espanyola de Bàsquet, guanyadora de l'or de Lituània, que va posar 13 taps contra la gana durant els partits de l'Eurobasket, i als centenars de persones que s'han unit en la campanya, s'han aconseguit un total d'1.818,40 euros per a l'emergència nutricional de la Banya d'Àfrica.

Abans de llançar aquesta iniciativa, Ibaka, que coneix de primera mà el treball d'UNICEF en el Congo, d'on és originari, declarava: “Sóc africà i conec les dificultats per les quals passen tants milions de persones en el continent africà. Per a mi és un deure moral recolzar i ajudar a la població de la Banya d'Àfrica en aquests moments. Espero que la gent s'adoni que aquestes persones necessiten la nostra ajuda urgentment”.

'Posa-li un tap a la gana'

El jugador de la Selecció Espanyola, que va finalitzar la temporada 2010-2011 com el jugador que més taps va realitzar, va engegar l'acció 'Posa-li un tap a la gana’, per brindar suport a la població afectada per l'emergència nutricional a Somàlia, Kenya, Etiòpia i Djibouti, realitzant una donació de 100 euros per cada tap que posés durant l'Eurobasket. A més, animava a la gent a unir-se a l'acció, enviant un SMS amb la paraula GANA al 28028 o realitzant un donatiu a través de la nostra web.

L'emergència A la Banya d'Àfrica

L'emergència nutricional que viu la Banya d'Àfrica afecta sobretot als nens, posant en risc imminent les vides de centenars de milers d'ells. UNICEF treballa en totes les àrees que salven vides als quatre països afectats, en els camps de desplaçats, en les comunitats i a les regions limítrofes.El Fons de Nacions Unides per a la Infància és el principal proveïdor d'aliment terapèutic, un producte que aconsegueix tractar la desnutrició. A part de la distribució de subministraments vitals, UNICEF brinda suport als centres d'estabilització nutricional, realitza campanyes de vacunació, facilita l'accés a l'aigua potable i estableix espais de protecció per als nens.