Sahel: és urgent actuar i trencar el cicle de desastres.

El Director Executiu d' UNICEF, Anthony Lake, va fer una crida durant la seva visita a la regió del Sahel per demanar una urgent escalada dels esforços humanitaris per frenar la crisis, en la que 1 milió d'infants estan en risc.
 

"Aquesta regió sempre està a la vora d'una crisi. Famílies i infantsja van patir les sequeres de 2010 i 2005. Ara se sumen la creixent inseguretat en diversos països amb centenars de milers de desplaçats, la pujada del preu dels aliments i una mala collita ", va explicar Lake durant la seva visita a l'oest del Txad. "Per als infants és més dur ara recuperar-se i resistir altresamenaces a la seva salut com la poliomielitis, el xarampió, la meningitis i el còlera", va afegir.
 

Resposta d' UNICEF

UNICEF ha mobilitzat nutricionistes i ha instal · lat centenars de centres de recuperació nutricional en els vuit països del Sahel on unes 15 milions de persones pateixen les conseqüències de la sequera.Durant els mesos de gener i febrer desenes de milers de nens van rebre tractament contra la desnutrició greu en centres nutricionals que es van ocupant ràpidament per l'inici de la 'temporada de carestia', que tradicionalment és la pitjor temporada de l'any, en un entorn molt dur i amb dificultats logístiques.
L'alarma sobre la crisi nutricional que s'acostava al Sahel es va donar el desembre passat, però la resposta s'ha quedat per sota de les necessitats.

#SahelNOW

Els Comitès d'UNICEF a 36 països han lazado # SahelNOW, una campanya massiva a través de xarxes socials que pretén despertar la consciència pública sobre la resposta a l'emergència i per desencadenar l'acció dels governs davant la dura situació dels infants al Sahel. Al costat del Ministeri de Sanitat del Txad, UNICEF ha instal · lat261 centres de recuperació nutricional i té plans per duplicar aquest nombre en els pròxims mesos. Txad té, a més, el major nombre de casos de poliomielitis a Àfrica i, juntament amb Pakistan, és el segon país del món que encara registra casos de poliomielitis. Txad també s'enfronta en aquests moments a un brot de meningitis.UNICEF veu l'actual crisi com una oportunitat nova per abordar les causes de l'elevada desnutrició crònica al Sahel, ajudant els governs i les comunitats a construir uns sistemes de sanitat robustos, serveis socials, protecció social i donant suport a la creació de sistemes sostenibles de supervivència i canvis d'hàbits. "No es tracta només de salvar vides avui. Es tracta de prevenir noves emergències en el dia de demà amb la nutrició adequada en el moment oportú, especialment per als infants menors de tres anys, i es tracta d'impulsar sistemes de salut robustos, de manera que puguem prevenir una altra tràgica emergència i els infants no s'hagin d'acabar en centres nutricionals ", va dir Lake.