RTVE, conscienciada amb la infància

Al llarg d'aquesta setmana i fins al diumenge, 20 de novembre, Dia Universal del Nen, RTVE celebra la seva cinquena edició de la setmana Conscienciats amb la Infància, en col·laboració amb UNICEF Espanya i amb altres onze organitzacions d'infància que participen en la iniciativa.

Com en edicions anteriors, els principals mitjans de la Corporació RTVE tradueixen el seu compromís públic amb la infància en la difusió de continguts a través de programes, entrevistes, reportatges i documentals amb l'objectiu de donar visibilitat a la situació de la infància al món quan es compleixen 22 anys des que Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre els Drets del Nen.TVE, RNE i Rtve.es commemoren aquest aniversari donant veu als nens i a persones que dia a dia treballen per aconseguir millorar les condicions de vida de nens i nenes vulnerables i amb dificultats d'accés als seus drets, a Espanya i en la resta del món. Des de primera hora del dilluns passat, Conscienciats amb la Infància inunda la programació de TVE. Magazines i programes de la 1 i La 2 obren finestres a la infància amb reportatges de denúncia, entrevistes i altres espais als quals posen veu personatges públics solidaris i personatges com Pocoyó, que s'ha unit a la proposta dedicant unes peces específiques als drets dels nens. Els principals programes de RNE porten tota la setmana oferint entrevistes amb nens que han superat difícils situacions a Espanya gràcies al treball d'organitzacions d'infància. La ràdio pública també ha escoltat la veu de persones que han dedicat la seva vida als nens menys afortunats.RTVE.es i els Interactius contribueixen a Conscienciats amb la Infància ambtrobades digitals i la difusió de vídeos dirigits als més petits, perquè coneguin els seus drets i la situació de nens que viuen en altres països.

Premio UNICEF Espanya a RTVE

RTVE va rebre el Premi UNICEF Espanya Comunicació a favor de la Infància 2009 pel seu continuat compromís amb el foment dels drets de la infància a través de la setmana Conscienciats amb la Infància, però també per la campanya de RNE Una joguina, una il·lusió i per mantenir en antena des de 2005 a Lunicef, personatge dels Lunnis creat per TVE i UNICEF. En 2010 Informe Setmanal va recollir aquest mateix premi pel reportatge Nens sense drets, emès durant la tercera edició d'aquesta iniciativa solidària i de servei públic.