RTVE, conscienciada amb la infància

Al llarg d'aquesta setmana i fins al diumenge, 20 de novembre, Dia Universal de l'InfantRTVE celebra la seua cinquena edició de la setmana Concienciados con la Infancia, en col·laboració amb UNICEF Espanya i amb altres onze organitzacions d'infància que participen en la iniciativa.

Com en edicions anteriors, els principals mitjans de la Corporació RTVE tradueixen el seu compromís públic amb la infància en la difusió de continguts a través de programes, entrevistes, reportatges i documentals amb l'objectiu de donar visibilitat a la situació de la infància al món quan es compleixen 22 anys des que Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre els Drets de l'Infant.

TVE, RNE i Rtve.es commemoren aquest aniversari donant veu als infants i a persones que dia a dia treballen per aconseguir millorar les condicions de vida de xiquets i xiquetes vulnerables i amb dificultats d'accés als seus drets, a Espanya i en la resta del món.

Des de primera hora del dilluns passat, Concienciados con la Infancia inunda la programació de TVE. Magazines i programes de la 1 i La 2 obren finestres a la infància amb reportatges de denúncia, entrevistes i altres espais, als quals posen veu personatges públics solidaris i personatges com Pocoyó, que s'ha unit a la proposta dedicant unes peces específiques als drets dels infants.

Els principals programes de RNE porten tota la setmana oferint entrevistes amb infants que han superat difícils situacions a Espanya gràcies al treball d'organitzacions d'infància. La ràdio pública també ha escoltat la veu de persones que han dedicat la seua vida als infants menys afortunats. 

RTVE.es i els Interactius contribueixen a  Concienciados con la Infancia amb trobades digitals i la difusió de vídeos dirigits als més xicotets, perquè coneguen els seus drets i la situació d'infants que viuen en altres països.          

Premi UNICEF EspaNYa a RTVE

RTVE va rebre el Premi UNICEF Espanya Comunicació a favor de la Infància 2009 pel seu continuat compromís amb el foment dels drets de la infància a través de la setmana Concienciados con la Infancia, però també per la campanya de RNE Un juguete, una ilusión i per mantenir en antena des de 2005 a Lunicef, personatge dels Lunnis creat per TVE i UNICEF. En 2010 Informe Semanal va recollir aquest mateix premi pel reportatge Niños sin derechos, emès durant la tercera edició d'aquesta iniciativa solidària i de servei públic.