RNE amb el Sahel: la batalla contra la desnutrició a Níger

 Radio Nacional de España (RNE) està acostant als oients la crisi alimentària i nutricional de la regió del Sahel, que afecta uns 18 milions de persones

 
Del 18 al 26 d'agost, els principals programes de la ràdio pública, com En días como hoy, Asuntos propios, Afectos en la noche, No es un día cualquiera y La noche en vela,aixícomdiferents espais de Ràdio 5 "Todo Noticias", mostren la situació per la qual travessen nou països(Burkina Faso, Txad,Mali,Mauritània, Níger, Camerun, Nigèria, Senegal, Gàmbia) i donen veu als afectats i el personal humanitari que treballa sobre el terreny
 
Dissabte passat, el Representantd'UNICEF a Níger, Guido Cornale, va explicar al programa "No es un día cualquiera" de RNE 1, que uns 1.000 nens menors de cinc anys són ingressats cada dia en centresde recuperació nutricional a Níger.
 
A més,del mésd'un milió de nens que necessitaran tractament contra la desnutricióagudagreual llarg d'aquest any al Sahel, uns 400.000 es troben aNíger. "Hi ha una càrrega de treball impressionant. Els hospitals estan al límit de la seva capacitat ",va dir
 
Totésconseqüència d'un cúmul de despropòsits", va assegurar Cornale, lamentant que després de molts mesos de sequera,lesplugesvan començar a caure fa uns dies i ara ja hi ha 60.000 personesafectades per les inundacions. A això s'uneix l'enquistada situació d'inseguretatalimentària o l'onadade refugiats que Níger està suportant pelconflicte al nordde Mali.
 
"Assegurar la recuperació nutricional de la desnutricióagudaésun granesforç, difícil de finançar i sostenir (...)Necessitem atacar els problemes d'arrel, enfrontar les causes bàsiques que determinen aquesta situació tan críticaique produeix un sofriment tan gran"
 
 
 

EL TReball D'UNICEF a NÍGER

UNICEF està treballant a Níger en laprevenció de la desnutrició i, a nivell comunitari, en la promoció de pràctiques familiars essencialscomlalactància maternaexclusiva, el foment d'una alimentació complementària adequada a partirdels sis mesos, el rentat de mansambsabó,la utilització de mosquiteres impregnades amb insecticida, etc.Així mateix,tractade reforçar la capacitat de l'Estat i les comunitats de sobreposar-se alessituacions de crisi.

L'entrevista completa a Guido Cornale, així com totes les que es van realitzant en el marc de lacampanya RNE amb el Sahel, es pot escoltar a la pàgina web de Radio Nacional.