República Centreafricana: els grups armats acorden alliberar tots els nens soldat

Avui hem conegut una gran notícia. Els líders dels grups armats de la República Centreafricana han accedit a alliberar tots els infants associats a les seves tropes. A més, han acordat no tornar a reclutar nens per a aquestes finalitats.

A UNICEF estimem que entre 6.000 i 10.000 nensestan dins de les faccions armades del país. Aquest número engloba tant aquells que serveixen com acombatents, com els que són utilitzats ambfins sexuals i els qui treballen com acuiners, missatgers i en altres funcions.

"Aquest és un gran pas endavant en la protecció de la infància en aquest país", va dir Mohammad Malick Fall, representant d'UNICEF. "República Centreafricana és un delspitjors països en el món per ser nen, UNICEF treballa amb les autoritats locals per ajudar a reunir aquests infants amb les seves famílies".

Des d'UNICEF, i al costat dels nostres aliats, hem facilitat aquest acord que s'ha signat en un fòrum de reconciliació nacional a la capital, Bangui. Aquesta iniciativa ha comptat amb la participació de membres delGovern, partits polítics,organitzacions, líders religiosos, així com líders de grups armats.

REPÚBLICA CENTReAFRICANA: LeS PARTS ACORDARaN UN CALENDARI PeR A L'alliberament

A partir d'aquest moment, les parts han d'acordar uncalendari per a l'alliberament total dels nens, lareunificació amb les seves famílies i un pla de suport i protecció per ajudar-los a reconstruir les seves vides.

L'acord també inclou el compromís dels grups armats de permetre a UNICEF i als nostres aliats accedir a lesàrees sota el seu control. D'aquesta manera, podrem identificar i verificar el nombre de nens afectats i planificar el seu procés d'alliberament.

Ja han passat més de dos anys des que s'iniciessin els enfrontaments a República Centreafricana, que han generat una de lespitjors crisis humanitàries del moment i, al mateix temps, de les més invisibles.

Durant el passat any, des d'UNICEF, i amb el suport dels nostres aliats, hem assegurat l'alliberament de més de 2.800 nens soldat en aquest país, entre ells, a 646 nenes.