Relleu en la Presidència d'UNICEF Comitè Espanyol

Consuelo Crespo, voluntària des de fa 20 anys a UNICEF Comitè Espanyol, els últims vuit com a presidenta, cessa en el seu càrrec després d'un període en què s'ha produït una transformació rellevant de totes les àrees de l'organització amb l'objectiu de professionalitzar i abordar els canviants reptes de la infància i de la cooperació per al desenvolupament. La substitueix en el càrrec el diplomàtic Carmelo Angulo.

En aquests últims 8 anys s'han reforçat les accions perpromoure a Espanya ladefensa dels drets dels infants, incidint en el desenvolupament de legislacions i pràctiques que garanteixin la seva màxima protecció.
 
Durant el mandat de Consuelo Crespo ha crescut la presència social d'UNICEF a Espanya i s'ha aconseguit unmajor compromís i suport des de tots els àmbits de la nostra societat per avançar en el compliment dels drets de la infància. S'han multiplicat lesaliances amb el sector privat i s'ha intensificat el treball amb els socis, que han passat de 167.000 el 2005 a 282.000al gener del 2014.
 
Gràcies a aquest gran suport, en aquests vuit anys UNICEF Comitè Espanyol ha aportat 279 milions d'euros alsprogrames de salut,educació i protecció dels infants que viuen en situació d'exclusió i extrema pobresaal món, així com en emergènciesocasionades per catàstrofes naturals, fam o conflictes armats que han succeït en aquests últims anys, com el terratrèmol d'Haití, la fam a la Banya d'Àfrica o les emergències més recents deSíria i les Filipines.
 
Juntament amb Consuelo Crespo, en compliment dels Estatuts d'UNICEF Comitè Espanyol, finalitzen també el seu mandat el vicepresident, Juan Ignacio de la Mata; el secretari, Enrique Piñel; el tresorer,José Luis Herrero; i els vocals, María Luisa Cancela i Àngel Escudero.

Tots ells s'han sumat a les paraules de Consuelo Crespo, qui en el seu comiat ha assenyalat que "mai deixaré de treballar perquè es coneguin les causes i les conseqüències de la pobresa i així, sumar forces perquè les mancances es converteixin en oportunitats. Però en aquesta etapa que avui es tanca no vull deixar de recordar a cada soci i a cada donant d'UNICEF que està contribuint a una feina que salva vides, que ataca les causes de la pobresa i que impulsa el desenvolupament a través de lainversió en la infància, intentant aconseguir unmón millor per a tots".
 

El diplomàtic Carmelo Angulo, nou president  

En substitució de Consuelo Crespo, el Patronat d'UNICEF Comitè Espanyol ha triat, després del corresponentprocés electoral, Carmelo Angulo com a nou president. Carmelo Angulo ha assenyalat després de la seva elecció que "rebem de l'equip sortint un llegat ordenat i en creixement, de manera que s'imposa una tasca de continuïtat i adaptació als nous reptes de la infànciaque, encara en el segle XXI, segueix enfrontant-se a conflictes i privacions que violen els seus drets i a una pobresa extrema que provoca tragèdies diàries en milions de famílies".

Potenciar la captació de nous socis, reforçar al màxim la difusió de missatges d'alt contingut i impacte d'acord amb el mandat d'UNICEF i el moment que viu la infància a Espanya i a nivell global, i mantenir l'accent en l'eficàcia i la transparència són algunes de les claus de la nova Presidència de cara als propers quatre anys. []
 
Llicenciat en Dret i Relacions Internacionals, Carmelo Angulo està vinculat des de fa més de 30 anys a la diplomàcia (ha estatambaixador d'Espanya a Bolívia,Colòmbia, Argentina i Mèxic), l'ensenyament universitari, el treball solidari i la cooperació internacional per al desenvolupament.

Ha tingut des dels anys 90 una forta vinculació amb elSistema de les Nacions Unides, a qui ha representat durant vuit anys a Nicaragua i Argentina.

Ha desenvolupat també forts llaços amb UNICEF, nascuts del treball conjunt sobre el terreny amb els seus representants i els seus programes. És patród'UNICEF Comitè Espanyol des del 2013, director de l'Institut per a la Cooperació i el Desenvolupament Humà de la Universitat Camilo José Cela i coordina el Pla Nacional d'Empreses i Drets Humans a l'Oficina de Drets Humans del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació.

Al seu costat, formaran part del nou equip de govern d'UNICEF Comitè Espanyol: Juan José Almagro, vicepresident 1r; Carina Szpilka, vicepresidenta 2a; Mercedes Temboury, tresorera; Juan Ignacio Zabía, secretari general, i Maria Antònia Caimari, Francisco Javier Gonzalo i Manuel Sández, vocals.