Relleu en la direcció executiva d'UNICEF Espanya

UNICEF Espanya anuncia el relleu de Paloma Escudero com a directora executiva d'UNICEF Espanya a causa del seu trasllat a la seu mundial de l'organització a Nova York, després d'haver estat nomenada directora de la Divisió de Comunicació del Fons de Nacions Unides per a la Infància pel seu director Executiu, Anthony Lake.

Paloma Escudero ha dedicat els últims cinc anys a les seves responsabilitats com a directora executiva del comitè nacional d'UNICEF aEspanya, càrrec en el qual ha treballat amb un equip professional integrat per una plantilla de 180 contractats i més de 800 voluntaris. En aquests anys, UNICEF Espanya ha aconseguit incrementar la seva aportació als programes del Fons de Nacions Unides per a la Infància en més de 150 països en desenvolupament i ha contribuït de manera significativa a emergències com la d'Haití.

A més, sota la direcció de Paloma Escudero, UNICEF ha multiplicat i reforçat les seves aliances amb els sectors públic i privat per a la promoció dels drets dels infants que viuen en situació de vulnerabilitat a Espanya i en altres països. Amb aquesta experiència, Paloma Escudero aborda les seves noves responsabilitats amb un sòlid bagatge professional tant en l'empresa privada com al sector de la cooperació per al desenvolupament, activitat a la qual ha dedicat més d'una dècada en diferents organitzacions i amb diferents comeses.

Com a directora de Comunicació del Fons de Nacions Unides per a la Infància es farà càrrec de la comunicació global de l'organització i de la gestió de la seva marca.

NOu DIRECTOR ExECUTIu

El Patronat d'UNICEF Espanya ha escollit como a nou director executivo, segons l'acord del passat 1 de març, aJavier Martos, membre del Comitè de Direcció d'[]UNICEF Espanya des del 2008.

Amb una extensa formació en Cooperació Internacional i en Gestió Estratègica, Javier Martos es fa càrrec de la Direcció Executiva d'UNICEF Espanya després de cinc anys com a director territorial de la institució, etapa en què ha treballat amb els 17 comitès autonòmics d'UNICEF Espanya per a la seva potenciació i professionalització. Va iniciar la seva trajectòria professional en el Fons de Nacions Unides per a la Infància el 1997 com a cooperant a Mèxic. Dos anys després d'aquella primera experiència, va treballar fins al 2002 com aresponsable del Programa de Política Social d'UNICEF Mèxic, assumint responsabilitats de planificació, execució i seguiment del programa, així com la supervisió de l'equip.

En tornar a Espanya el 2003 va exercir com a coordinador de programes d'UNICEF Comitè Comunitat Valenciana, per convertir-se després en responsable de Cooperació i Emergències d'UNICEF Espanya. La seva trajectòria inclou diverses experiències com a formador en universitats mexicanes com l'Autònoma Metropolitana i la Jesuïta de Guadalajara.

Javier Martos aborda la Direcció Executiva d'UNICEF Espanya amb el compromís de seguir avançant per assolir dos grans objectius: aconseguir que la infància sigui una prioritat en les agendes social i política, iseguir sumant els imprescindibles suports de milers de persones i entitats privades i públiques per garantir l'aportació al finançament dels programes d'UNICEF al món.