‘Regala un dia’, un conte de Pau Gasol

UNICEF i el seu ambaixador Pau Gasol llancen avui el conte interactiu Regala un dia, narrat pel jugador de Los Angeles Lakers en tres idiomes (castellà, català i anglès), i amb què es pretén difondre els drets de la infància i aconseguir fons per programes d’UNICEF a través de El Projecte de Pau. En paraules de Gasol: “entre tots podem canviar la vida de molts infants, qualsevol suport serveix per ajudar a què els infants tinguin una oportunitat de viure i desenvolupar-se”.

Escrit per Carme Gil i amb il•lustracions d’Emili Villalba, els protagonistes del conte són David i Kolobo, dos infants que viuen realitats molt diferents. Amb ells, cobren vida valors com la solidaritat i la construcció d’un món més just per tots els infants del món. La història de David i Kolobo ja està accessible en aquest LINK
L’empresa espanyola Genera Interactive ha desenvolupat la idea original d’aquesta iniciativa, aconseguit la col•laboració d’autors i posant a disposició d’UNICEF la seva capacitat tecnològica i canals per la posada en marxa del projecte. 
Amb un format dinàmic i atractiu, el conte descobreix la situació difícil en què viuen molt infants i la senzillesa amb què es pot contribuir a canviar la situació. Pau Gasol ha gravat Regala un dia en català, castellà i anglès, i qualsevol d’aquestes versions es pot descarregar a un preu de 1,59 euros a través de l’aplicació Play Tales de Apple Store, disponible per a Iphone, dispositius iPod Touch, i iPad Smartphones, tabletes i Android. Els fons que s’aconsegueixen per les descàrregues es destinaran a programes de supervivència infantil d’UNICEF. 
El llançament del conte, que coincideix amb la celebració de Kidscreen Summit a Nova York, està lligat a dos iniciatives de Pau Gasol amb UNICEF: la campanya Dóna 1 dia i El Projecte de Pau. Conjuntament amb la també Ambaixadora d’UNICEF España Ana Duato, Pau Gasol és imatge de la campanya Dóna 1 dia, www.dona1dia.com, que ja ha aconseguit més 810.000 donacions de dies contra la desnutrició infantil. El relat Regala un dia, segueix el concepte de la campanya, també invita a donar un dia per canviar la vida d’un infant. 
 

Et pots descarregar el conte en el següents enllaços:

En castellà:

En català:

En anglès:

 

el projecte de pau

El compromis de Pau Gasol amb la infància des de que va ser nomenat Ambaixador d'UNICEF España el 2003, no ha deixat de creixer. Després de diversos anys de col·laboració []en campanyes de sensibilització i de captació de fons, l’any 2010 va decidir implicar-se personalment en un projecte que es va iniciar a Etiòpia i que ha estat reflectit en el documental El Projecte de Pau, produït per la Sexta. 

 
El Projecte de Pau va néixer per contribuir a Schools for Africa, iniciativa d’UNICEF, la Fundació Nelson Mandela i la Societat d’Hamburg per escolaritzar milions d’infants a l’Africa basant-se en escoles que, a part de l’ensenyança acadèmica, propicien ensenyança en hàbits saludables, vigilen la salut dels infants i es converteixen en punts d’accés a l’aigua per a comunitats senceres. 
 
A través de El Projecte de Pau, 12.000 infants poden anar a l’escola a Etiòpia, gràcies a la construcció i reparació d’escoles, la formació de desenes de Mestres i cuidadores, dotació d’equipament i material per a les aules i els infants, instal•lacions d’aigua i sanejament… 
 
A banda del dret a l’educació com a element fonamental per al desenvolupament de persones i països, Pau Gasol també ha volgut orientar el seu treball amb UNICEF a iniciatives lligades a la supervivència infantil. Així, El Projecte de Pau ha contribuït fins ara a programes de prevenció i tractament de la desnutrició a Etiòpia i a l’emergència nutricional a la Banya d’Àfrica, com un repte propi durant l’Euro bàsquet de Lituània. 
 
A aquestes iniciatives se suma ara el llançament de Regala 1 Dia  en tres idiomes per a contribuir als programes de supervivència infantil d’UNICEF i per a que els infants descobreixin que tots, sempre i en qualsevol lloc, tenen drets comuns.