"Quan tanco els ulls només puc veure gent morta"

Quan va esclatar el conflicte al Sudan del Sud al desembre del 2013, en Tut Deng, de 14 anys, va haver de fugir de casa seva amb la seva mare per trobar un refugi segur al campament Tomping per a persones desplaçades, als afores de Juba.

Actualment s'estima que hi ha 429.000 infants desplaçats al país, que estan exposats a múltiples amenaces i violacions greus dels seus drets.

"Recordo quan la meva mare va venir a despertar-me al matí i em va dir que havíem de sortir de casa perquè hi havia una gent lluitant que podia matar-nos. Quan vaig sortir al carrer vaig veure un munt de cadàvers. Ni tan sols vaig poder veure el meu pare perquè ell ja havia deixat de lluitar. Quan tanco els ulls a la nit, només puc veure gent morta".

El Campament Tomping alberga uns 21.000 desplaçats interns, molts d'ells nens. Aquestes famílies són vulnerables a brots de malalties i a lainseguretat alimentària, sobretot amb l'arribada de l'època de pluges

UNICEF està treballant per salvar i millorar les vides de milers de desplaçats interns al Sudan del Sud, proporcionant aigua potable,latrines, vacunes, alimentació terapèutica i la protecció de les persones més vulnerables.

Sudan del Sud, un conflicte que s'agreuja

Els enfrontaments al Sudan del Sud han deixat 3,2 milions de persones que necessiten assistència humanitària. Hi ha prop de803.200 
desplaçats interns, dels quals més de429.000 són infants menors d'edat. A més, hi ha 254.600 refugiats apaïsos veïns: Uganda, Etiòpia, Kenya i Sudan. 
 
L'accés humanitari segueix estantlimitat en algunes zones. UNICEFestà especialment preocupat pelsnens i els civils desplaçats enàrees de difícil accés, a causa dels combats intensos
 
UNICEF necessita urgentment 75.100.000 de dòlars (uns54.700.000 euros) per atendre lesnecessitats humanitàries crítiques de lapoblació vulnerable desplaçada pel conflicte durant el 2014.