Progressos per a la infància a Haití

Tres anys després del terratrèmol d'Haití, els resultats preliminars d'una nova enquesta nacional de llars mostren un important avenç en favor de la infància en els sectors de l'educació, la nutrició, la salut i el sanejament des de 2006.

D'acord amb els primers resultats de l'Enquesta de Demografia i Salut d'Haití (DHS), que inclou 13.350 llars, el 77% dels infants de 6 a 11 anys van assistir a l'escola primària el 2012, en comparació amb una mica menys del 50 % en el període 2005-2006, quan es va dur a terme l'última enquesta. La desnutrició aguda entre els nens de 6-59 mesos s'ha reduït a la meitat, del 10% al 5%, i ladesnutrició crònica s'ha reduït del 29% al 22% entre 2005-2006 i 2012. "Els resultats de l'enquesta mostren que els esforços dels socis a Haití en aquests tres anys han contribuït a assolir progressos en molts sectors i a mitigar les conseqüències que van tenir sobre els infants el terratrèmol de 2010, el brot de còlera i altres catàstrofes", va dir Edouard Beigbeder, Representant d'UNICEF a Haití. "Aquests resultats requereixen un compromís permanent per ajudar el país a mantenir aquests èxits a la vegada que s'aborden els reptes actuals i les esferes en què el progrés s'ha endarrerit", va dir. Segons les noves estimacions, la taxa de mortalitat de menors de 5 anys, que és de 88 morts infantils per cada 1.000 nascuts vius, ha registrat una tendència a la baixa en els últims 15 anys, ja que era de 112 del 1997 al 2001 i de 96 del 2002 al 2006. L'accés a fonts millorades d'aigua es va mantenir en un 65%, mentre que el 82% dels residents en els campaments de desplaçats interns tenen accés a fonts millorades d'aigua. L'accés a serveis millorats de sanejament gairebé es va duplicar del 14% el 2005-2006 al 26% el 2012.

Enquesta de Demografia i Salut

L'Enquesta de Demografia i Salut de 2012 d'Haití calcula els indicadors socioeconòmics, demogràfics i de salut per a tota la població haitiana, incloses les dones en edat de procrear, els infants menors de 5 anys, o els homes amb edats compreses entre els 15 i els 59 anys. Les últimes enquestes es van realitzar entre octubre de 2005 i juny de 2006. Per primera vegada a Haití, l'enquesta, que es va combinar amb una Enquesta d'Indicadors Múltiples per Conglomerats, reflecteix dades sobre les mesures de disciplina que s'imparteixen als infants. També és la primera enquesta demogràfica a nivell nacional que destaca la situació de les persones internament desplaçades que viuen en campaments a causa de la destrucció causada pel terratrèmol. L'Enquesta de Demografia i Salut de 2012 va ser duta a terme per l'Institut Haitien de l'Enfance, sota la direcció general del Ministeri de Població i Salut Pública, i va rebre suport de l'Agència dels Estats Units per al Desenvolupament Internacional, UNICEF, el Fons de Població de les Nacions Unides, l'Agència Canadenca per al Desenvolupament Internacional i el Fons Mundial de Lluita contra la SIDA, la Tuberculosi i el Paludisme.

La societat espanyola amb Haití

La societat espanyola es va bolcar amb Haití després del terratrèmol de gener de 2010. Des de llavors, gràcies a les aportacions realitzades per més de cent mil donants, institucions públiques i privades, UNICEF Espanya ha contribuït amb 13,3 milions d'euros als treballs per a l'emergència i la recuperació d'Haití. Aquesta contribució ha convertit UNICEF Espanya en el cinquè donant a nivell mundial per al treball del Fons de Nacions Unides per a la Infància a Haití.