Poc temps per evitar un desastre al Sahel

UNICEF adverteix que hi ha poc temps per evitar un desastre al qual s'enfronten més d'un milió d'infants menors de 5 anys a la regió africana del Sahel. L'arribada de la temporada de sequera en els vuit països afectats és imminent. Per UNICEF, aquest període es caracteritzarà per un augment del número d'infants en centres d'alimentació que necessiten un tractament per salvar vides. 

“Un desastre múltiple amenanaça els infants al Sahel" ha advertit el Director Regional de UNICEF, David Gressly. " Inclús en el millor dels escenaris preveiem que més d'un milió d'infants amb desnutrició aguda greu arribaran als centres d'alimentació durant els pròxims sis mesos. Si es donen unes condicions més extremes, aquesta cifra podria arribar a 1,5 milions, i els fons segueixen sense arribar al ritme necessari per una preparació adeuqada que doni una resposta a les necessitats" ha afegit.  Fins ara, UNICEF ha rebut 24 milions de dòlars (gairebé 18,4 milions d'euros), davant els 119 milions de dòlars (91,1 milions d'euros) que es necessiten per 2012, recollits en la crida de l'emergència. 

Els governs, UNICEF, altres agències de Nacions Unides i organismes d'ajuda internacional estan responent a una crisi causada per la escassetat de pluges i les males collites que afecten uns 10 milions de persones a zones del Txad, Burkina Fasso, Mauritània, Mali, Níger, el nord de Nigèria, Camerún i zones del nord del Senegal. El conflicte aMali, que ha provocat que moltes persones fugin de casa seva, ha incrementat la demanda d'ajuda d'emergència tant a Mali com als països veins que estan reben els refugiats.