Pau Gasol rep el premi Campió per la Pau

El campió olímpic de bàsquet i Ambaixador d'UNICEF Espanya ha estat guardonat amb el premi Champion for Peace (Campió per la Pau), de la fundació internacional Peace and Sport,  per la seva labor solidària a través de l'esport, al sisè Fòrum Internacional Pau i Esport.

“És un gran honor rebre aquest premi”, va dir en Pau Gasol al seu discurs d'agraïment a través d'un vídeo projectat durant la cerimònia d'entrega. El pare de l'esportista, Agustí Gasol, va rebre el premi en representació del seu fill, de mans del príncep Albert II de Mònaco, en una emotiva cerimònia carregada de compromisos i esperança per aquells qui lluiten en favor de la pau i el desenvolupament.

Pel seu treball en ‘El projecte de Pau’

Aquest guardó ha estat otorgat a en Pau Gasol en reconeixement de la seva feina en El Projecte de Pau, iniciativa que va portar a terme juntament amb UNICEF Espanya, per donar suport al treball de Schools for Africa (Escoles per a Àfrica), que promou  l'accés a una educació de qualitat a l'Àfrica. Aquesta iniciativa aposta per unes escoles en les quals, a part de l'ensenyança acadèmica, els infants rebin formació en hàbits saludables i disposin d'aigua i instal·lacions de sanejament adequades.

"He estat Ambaixador d'UNICEF des de fa 10 anys i he pogut ser part d'un nombre d'iniciatives de les quals em sento molt orgullós. L'esport és una eina important en l'educació dels infants per promoure la convivència entre ells sense importar d'on vénen o per les situacions que ha hagut de passar", va dir en Gasol.

Els guanyadors d'aquests premis van ser escollits per un jurat selecte presidit per el president i fundador del Fòrum, Joel Bouzou.

La sisena edició del Fòrum Internacional Pau i Esport va reunir a Sochi, Rússia, la seu dels jocs olímpics d'hivern 2014, a més de 700 delegats i ponents d'alt nivell: caps d'estat i ministres d'Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina, així com prominents atletes i representants de la comunitat esportiva mundial.