Pau Gasol: “No podem quedar-nos de braços creuats”

L'Ambaixador d'UNICEF Pau Gasol manté obert ''El Projecte de Pau' a la col·laboració de tots aquells que vulguin contribuir al treball d'UNICEF en l'emergència nutricional de la Banya d'Àfrica. El jugador de bàsquet ha decidit orientar la seva iniciativa ''El Projecte de Pau' ' a aconseguir més suports en la lluita contra la fam i, per a això, es va comprometre a realitzar una donació de mil euros per cada punt que anotés en l'últim partit de preparació de l'Eurobasket Lituània 2011, que va tenir lloc el divendres 26 d'agost.

Més enllà d'aquesta aportació, Pau Gasol vol mantenir la seva iniciativa 'El Projecte de Pau' oberta a la participació de tots aquells que vulguin col·laborar enviant la paraula SOS al 28028. Cada SMS suposa una ajuda d'1,20 euros, quantitat amb la qual es pot cobrir el cost del tractament d'un dia per a un nen amb desnutrició. També es pot contribuir a través d'aquesta web, on existeixen diferents formes de col·laboració. Pau Gasol, Ambaixador d'UNICEF Espanya des de 2003, va engegar aquesta acció específica convençut, com va assenyalar, que “no podem quedar-nos de braços creuats davant aquesta situació. Milers de nens han mort i la vida de centenars de milers està en perill”. L'emergència nutricional que viu la Banya d'Àfrica afecta sobretot als nens: 600.000 sofreixen desnutrició amb risc imminent per a les seves vides. UNICEF treballa en totes les àrees que salven vides en els camps de desplaçats, en les comunitats, regions limítrofes i en el Sud de Somàlia. La crisi té el seu origen en la coincidència de la pitjor sequera de la regió en els últims 50 anys, l'increment dels preus dels aliments, els efectes del llarg conflicte armat a Somàlia i un dels més intensos fluxos de refugiats deSomàlia cap a Kenya iEtiòpia.UNICEF desenvolupa accions massives en nutrició i salut, aigua i sanejament i protecció infantil. El Fons de Nacions Unides per a la Infància és el principal proveïdor d'aliment terapèutic, un producte que aconsegueix guarir la desnutrició. A part de la distribució de subministraments vitals, UNICEF brinda suport a centres d'estabilització nutricional, realitza campanyes de vacunació, facilita l'accés a l'aigua potable i estableix espais de protecció per als nens.
.
‘El ProJectE de Pau’
La iniciativa 'El Projecte de Pau' es va engegar amb dos objectius:aconseguir que cada vegada més nens puguin anar a escola i lluitar contra la desnutrició a Àfrica. Gràcies a les donacions de Pau Gasol i d'altres donants, aquesta iniciativa ja ha aconseguit fons per a tres finalitats a Etiòpia: * Construir i engegar set escoles per a uns mil nens que viuen en situació de pobresa o en comunitats aïllades i remotes.
* Distribuir cadires especials per 20 nens amb discapacitats.
* Enfortir programes per a la prevenció i el tractament de la desnutrició. Al juliol de 2010, Gasol vaconèixer directament en el sud d'Etiòpia la situació dels nens ambproblemes de nutrició i eltreball que UNICEF desenvolupa, juntament amb organismes públics, comunitats i ONG, per prevenir la desnutrició i prestar l'adequat tractament als nens que la sofreixen.