Operacions d'emergència a la Banya d'Àfrica

Gairebé 720.000 infants corren el risc de morir si no reben assistència urgent a la Banya d'Àfrica. En total, s'estima que hi ha 2.230.000 infants amb desnutrició aguda a Etiòpia, Kenya i Somàlia.

"Estem preparant els nostres equips de logística per subministrar un nombre sense precedents de subministraments terapèutics i suplements alimentaris a tot la Banya", va assegurar Shanelle Hall, directora de la Divisió de Subministraments d'UNICEF.

"Si volem salvar vides, necessitem actuar ara per portar quantitats importants de medicines, vacunes, subministraments nutricionals a la regió tan aviat com sigui possible i després subministrar als infants que més ho necessiten", va afegir.

Els subministraments emmagatzemats a la regió ja han estat utilitzats per donar suport als infants de les comunitats remotesafectades per la sequera, així com als nens que es troben encampaments de refugiats i de desplaçats interns, va dir Hall. UNICEF treballa amb els seus aliats en el terreny per veure com es poden ampliar les operacions actuals i crear oportunitats com els dies dedicats a la salut infantil que se celebren assíduament en moltes parts de la regió.

"UNICEF està fent servir tots els mitjans possibles per arribar a cada infant. Però no n'hi ha prou només amb el compromís de mantenir els nens i les seves famílies amb vida ", va afirmar Elhadj As Sy, Director Regional d'UNICEF per l'Est i Sud d'Àfrica. "Cada vida compta i no podem permetren's perdre més vides en aquesta crisi".  

Resposta d'unicef 

En el que portem de mes, UNICEF ha subministrat per avió, amb camions i vaixells, 1.300 tones de subministraments vitals a algunes de les àrees més castigades del sud de Somàlia, incloentsubministraments terapèutics per tractar més de66.000 infants desnodrits.

En els següents mesos, UNICEF ampliarà els centres de nutrició per arribar a 240.000 infants i estendre les seves tasques per arribar a més nens i nenes i les seves famílies. Des Etiòpia, UNICEF ha lliurat materials d'emergència per valor de 1,2 milions de dòlars a la regió somali, i UNICEF Kenya ha proporcionat als seus aliats 1,4 milions de dòlars en materials dirigits als nens que es troben en campaments i en les àrees afectades per la sequera.

A més, s'han distribuït per avió mosquiteres tractades amb insecticides per prevenir la malària i medicines, incloent vacunes, per donar suport campanyes massives de vacunació en les pròximes setmanes, per tal de prevenir un brot de la malaltia. Per ampliar la provisió d'aigua potable i l'accés a serveis de sanejament, es van a perforar i rehabilitar pous i augmentarà el transport d'aigua així com les activitats de promoció d'higiene.

.

Necessitat de fons 

"Apreciem la generositat de la comunitat internacional i les contribucions que han marcat la diferència. Però necessitem de manera urgent més fons per suplir les enormes necessitats que hi ha. Cada minut que passa sense suport vital representa la diferència entre la vida i la mort "va afegir Sy.

UNICEF estima que necessitarà 100 milions de dòlars durant els pròxims sis mesos per augmentar de manera important les operacions de prevenció i assistència d'emergència als nens que viuen en les zones afectades per la sequera.