Objectius de Desenvolupament Sostenible: David Beckham i Google porten la veu dels infants a l'ONU

L'Assamblea General de Nacions Unides es prepara per aprovar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i els infants hi tenen molt a dir. 

Per això, el nostre Ambaixador de Bona Voluntat, David Beckham, ha presentat una instal·lació digital creada perGoogle que portarà missatges de nens i joves de tot el món fins a l'ONU.

L'Assemblea de la joventut utilitza tecnologia mòbil i xarxes socials per posar sobre la taula els problemes de la joventut com la pobresa extrema, la desigualtat, laviolència, les malalties mortalsi els conflictes.

"Se'm trenca el cor quan veig les dificultats per les quals han de passar els infants i els joves cada dia", va dir Beckham. "Aquest any, quan el món es concentra en els nous objectius mundials, tenim l'oportunitat de fer realitat l'esperança de milions d'infants".

Objectius de Desenvolupament Sostenible: QUEDA Molt PeR fER

En els últims 15 anys, s'han aconseguit molts avenços però encara estem defraudant a milions d'infants a tot el món. És el cas dels 6 milions de nens menors de cinc anys que segueixen morint cada any per causes majoritàriament evitables. O els 120 milions de nens i adolescents que segueixen sense rebre educació.

"Els Objectius de Desenvolupament Sostenibles'adrecen a totes les persones en tots els països, especialment els nens", va dir el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, present a la inauguració. "Les opinions dels joves van ajudar a forjar la nova i audaç Agenda pel 2030. Ara el món ha de fer més per involucrar els joves en laconsecució de les metes i la construcció d'un món de pau, prosperitat i justícia per a tots en un planeta saludable".

Objectius de Desenvolupament Sostenible : "hEM d'escoltar avui mateix els infants"

"Per assolir els objectius del futur, hem d'escoltar avui mateix els infants i els joves, perquè qui coneix millor que els mateixos nens i joves quines són les seves necessitats? I hem de fer alguna cosa més que escoltar aquestes veus, hem de prestar-ne atenció", va dir el director executiu d'UNICEF, Anthony Lake.

Els missatges i dades que es poden veure a la instal·lació procedeixen de l'O-Report, un sistema gratuït basat enSMS que permet als joves parlar sobre les qüestions que afronten i allò que està succeint en les seves comunitats. Les dades procedeixen també dels projectes de divulgació per a nens i joves que es realitzen en les xarxes socials d'UNICEF.