Nigèria: més de 1,4 milions d'infants fugen de la violència

Els atacs de Boko Haram s'intensifiquen a Nigèria, fet que ha obligat a 500.000 infants a fugir de les seves cases en els últims 5 mesos. En total, 1,4 milions d'infants es troben en aquesta situació al nord-est de Nigèria i els països veïns.

"Cada un d'aquests nens fugint per salvar la vida és unainfància truncada", va dir Manuel Fontaine, director regional d'UNICEF per a l'Àfrica Occidental i Central.

"És veritablement alarmant veure que els infants i les dones segueixen sent assassinats,segrestats i utilitzats per transportar bombes."

Des d'UNICEF, al costat de governs i altres organitzacions, estem estenent les nostres operacions per ajudar els milers d'infants i famílies afectats per la violència, les vides dels quals corren perill. Us mostrem un resum de la nostra tasca en aquesta crisi en el que portem del 2015:

  • Més de 315.000 infants han estatvacunats contra el xarampió.
  • Més de 200.000 persones han rebut accés aaigua potable.
  • Gairebé 65.000 nens desplaçats i refugiats han tingut accés a educació i poden continuar el seu aprenentatge gràcies a l'entrega de material escolar
  • Gairebé 72.000 nens desplaçats han rebutassessorament i suport psicosocial.
  • Gairebé 65.000 infants menors de 5 anys han rebut tractament per a la desnutrició aguda greu.
No obstant això, podríem fer molt més si rebéssim més fons. Fins al moment, només s'han cobert el 32 % dels 44,4 milions d'euros necessaris per donar resposta humanitària a la regió. A causa de la falta de fons, més de 124.000 infants no han rebut la vacuna contra el xarampió, més de 83.000 segueixen sense tenir accés a aigua potable i més de208.000 no van a escola.
 
"Amb cada vegada més refugiats i sense els recursos suficients, la nostra capacitat per proporcionar assistència en el terreny s'està veient seriosament compromesa", va dir Fontaine. "Si no rebem més suport, centenars de milers de nens es quedaran sense accés a serveis sanitaris bàsics, aigua potable i educació".