Níger: “La situació és greu perquè no tenim res i tenim fills per alimentar''

Hadiza, de 2 anys, estava perdent molt pes. La seva mare, Amina, preocupada, la va portar al centre de salut del seu poblat, on li van dir que la seva filla patia desnutrició aguda greu. Desde llavors, un centre especialitzat es fa càrrec d'ella i està recuperant pes... Os deixem la seva història.

Amina i la seva filla van arribar al centre de salut de Tibiri, al sud de Níger, després decaminar quatre hores a quaranta graus. Des de llavors, l'equip mèdic ha estat cuidant d'ella i ara torna sovint per portar un control del seu pes, del seu estat general de salut i per rebre el seu tractament complet fins a la pròxima cita. Aquest tractament inclou aliment terapèutic llest per utilitzar que Hadiza ha de prendre cada dia. La seva mare explica que la salut de la seva filla ja ha millorat molt, però té altres cinc fills més que estan en risc. Una de les seves filles, també pateix desnutrició i Amina vol portar-la al centre mèdic més aviat possible. "No podem comparar aquest any amb el passat, l'any passat teníem prou per menjar. Aquest any, quan vas als pobles pots veure que alguna cosa va malament. La temporada de pluges va ser dolenta,no vam tenir bones collites i hem venut els pocs animals que teníem. Ens ho hem menjat tot. No tenim res i tenim fills per alimentar, de manera que la situació és greu ".  

Les famílies necessiten diners per comprar aliments

Al centre de salut, a més de tractament per a la seva filla, els experts van assessorar Aminasobre nutrició i higiene per a evitar queHadiza recaiguii per protegir els seus altres fills.És important queles maressàpiguen donar als infants l'alimentació adequadaa la seva edat inecessitats, que ésimportant rentar-se les mans abans de menjar i després d'usar el bany i que cal anar amb compteamb l'aigua no potable. Aixòés bàsic, però no resol tots els problemes de Amina."Quan vam arribar,ens van donar consells sobre alimentació. Vaig aprendre i vaig entendremolt bé el queem van dir, però quan vaig tornar a casa, no teniadiners per comprar, no teniamenjar ... El que necessitosón diners per comprar, no tincdiners, de manera queno puc fer res ",afirma Amina.Per aquesta raó, a més de l'atenció directaque reben els infants menors de 5 anys,UNICEF i els seus aliats posen en marxa iniciativesde suport financer per ajudar lesfamílies a comprar menjar. UNICEF, juntament amb el govern, també va desenvolupar accions de prevenció i desenvolupament a llarg termini per enfortirla capacitat de les comunitats de donarresposta a la crisi alimentària.