N-8050 Síria avança envers l’èxit dels Objectius de Desenvolupament del Mil•lenni

Síria està fent un gran progrés per a l’èxit dels Objectius del Desenvolupament del Mil•lenni en 2015, segons va afirmar durant un recent viatge a Damasc i la seva regió, la Directora regional d’UNICEF per a Orient Mitjà i Àfrica del Nord, Shahida Azfar.

Azfar va subratllar els èxits assolits, ja que l’enfocament està centrat en prestar més atenció als més vulnerables, necessari per assegurar un desenvolupament equitatiu per a tots els infants a Síria.

Entre 1990 i 2008, la mortalitat infantil i les morts entre els infants menors de 5 anys va disminuir considerablement al país, encara que la desnutrició segueix sent un problema al país: vora la quarta part dels infants menors de cinc anys pateix un retard en el creixement per aquesta causa.

Escoles amigues de la infància

[]

En l’àrea de l’educació, la taxa de matriculació escolar és molt alta i ha assolit el  95% a les escoles primàries. No obstant això, cal fer front a una taxa també elevada d’abandonament escolar, ja que el 5% dels nens i les nenes deixa l’escola al final del cinquè grau.

"El nostre enfocament és de les escoles amigues per a la infància" , explica Azfar. Sota aquest enfocament, les escoles operen per al millor interès dels infants, dins d’un ambientsegur, saludable i protector, explica.

"El model d’Escola Amiga de la Infànciagaranteix un millor aprenentatge i, a llarg termini, un capital humà més fort per al país", va dir Azfar.

Espais amics de la infància

Des de 2007, més de 20.000 infants refugiats iraquians a Síria s’han beneficiat d’Espais Amics per a la infància. A Douma, prop de Damasc, hi ha 7 espais administrats per la Mitja Lluna Roja Àrab, Síria i UNICEF per proveir d’un ambient protector per als infants refugiats iraquians i les seves famílies.

"Mentre els pares estan processant els seus papers administratius amb l’Alt comissionat de Nacions Unides per als refugiats, donem suport als seus fills", va afirmar un voluntari del centre.  "És molt gratificant veure’ls riure”.