Milions d'infants necessiten ajuda d'emergència

UNICEF ha presentat el seu document Acció Humanitària per a la Infància 2013 (HAC per les seves sigles en anglès) que recull les necessitats humanitàries de milions d'infants en 45 països afectats per situacions d'emergència.

L'HAC també recull les necessitats de finançament d'UNICEF per fer front a les necessitats vitals immediates d'aquests nens que pateixen les conseqüències de conflictes, desastres naturals i altres emergències complexes. "Encara estem en el primer mes del 2013, que ja ha demostrat ser dur per a milions d'infants que pateixen a Síria i per als refugiats que van haver de fugir a països veïns.Mali i la República Centreafricana també estan experimentant un empitjorament del conflicte que amenaça les vides de nens i dones", afirma Ted Chaiban, director de l'Oficina de Programes d'Emergència d'UNICEF. "Els infants són extremadament vulnerables a situacions d'emergència, sovint viuen en condicions insalubres i insegures, amb alt risc de malalties, violència, explotació i abandonament." "La complexa situació d'emergència en què es troba Síria centra una part important de la resposta global d'emergència d'UNICEF", va dir Chaiban. "Però també estem donant suport als nens que es troben en situacions d'emergència molt complicades i oblidades a tot el món."

enFortir la capacitat de resistència de les comunitats

La crida desglosada a Acció Humanitària per a la Infància 2013 inclou països que a diari veiem destacats en els mitjans de comunicació juntament a d'altres molts[]

països que reben menys atenció mediática, com ara  elTxad, Colòmbia, Etiòpia, Filipines, Somalia i elIemen, però que també requereixen atenció i assistència de manera urgent.
 
Els fons sol · licitats, 1.400 milions de dòlars(més de 1.050 milions d'euros), també es destinaran a millorar la preparació davant desastres, i l'enfortiment de la capacitat de resistència de les comunitats per fer front i minimitzar l'impacte de noves crisis. Els 45 països i regions per als quals se sol · liciten fons són prioritaris causa de la magnitud de la crisi que pateixen, la urgència del seu impacte en infants i dones, així com per la complexitat i capacitat del treball de resposta.
 
Les contribucions que es realitzin enguany permetran a UNICEF consolidar el treball desenvolupat l'any passat.

Resultats en emergències 2012

Aquest són alguns dels resultats obtinguts en emergències fins octubre de 2012:
 

  • Salut: 38,3 milions d'infants vacunats.
  • Aigua, sanejament i higiene: 12,4 milions de persones han tingut accés a aigua per beure, cuinar i banyar-se.
  • Educació: 3 milions d'infants han tingut accés a millors recursos d'ensenyança.
  • Protección de la Infància: 2,4 milions d'infants van rebre serveis de protecció infantil.
  • Nutrició: 2 milions de nens van ser tractats contra la desnutrició severa i aguda.
  • VIH i SIDA: 1 milió de persones van tenir accés als serveis d'anàlisi, assessorament i derivació per a tractament.

El 2012, a causa de la falta de fons en alguns països com Madagascar i Colòmbia no es van poder cobrir moltes necessitats. En molts països, la falta d'accés o de seguretat i les limitacions dels col · laboradors són impediments importants per poder prestar assistència humanitària. "Les contribucions que es realitzin després aquesta crida són unaimportant inversió en els infants i el seu futur", va dir Chaiban. "UNICEF busca recursos que no vagin per programes específics ja que així l'organització podrà respondre davant les emergències que no tenen finançament suficient o quan les necessitats siguin majors, aplicant solucions innovadores a situacions complexes, i integrant la recuperació primerenca en emergències de gran magnitud, moltes de les quals es produeixen en diversos països a la vegada. "Consulta Acció Humanitària per a la Infància 2013