Mia Farrow: és el moment de posar fi a la pòlio

"De petita vaig tenir la pòlio. Tenia 9 anys i em va introduir en un món de por, sofriment i mort.".

 
Així recorda la Mia Farrow,Ambaixadora de Bona Voluntat d'UNICEF, la seva experiència amb la poliomielitis. 
 
"Vaig ser una de les afortunades que van escapar sense seqüeles de per vida", explica, "però el meu fill, a qui vaig adoptar a l'Índia, és paraplègic per culpa d'aquesta malaltia". 
 
Per a l'actriu "és realment innecessari" el que estan passant els infants que pateixen la malaltia. Especialment "quan nosaltres hem eliminat la pòlio, una cosa que al món desenvolupat no patim des de fa mig segle". 
 
Per això la Mia Farrow és contundent: "Ha arribat l'hora.És el moment de posar fi a la pòlio".
 

100% vacunació: tots vacunats

La poliomielitis és un dels grans exemples que lavacunaciófunciona. Estem a prop d'eradicar la malaltia gràcies a l'augment del nombre d'infants vacunats.
 
Els esforços s'han centrat sobretot enarribar als nens més difícils d'assolir: els vulnerables, els qui viuen en comunitats remotes o aïllades, o aquells que es troben en zones afectades per un conflicte.
 
Gràcies a aquesta tasca s'han aconseguit èxits tan increïbles com la certificació de l'Índia, considerat un dels llocs més difícils per eliminar la malaltia, com a lliure de poliomielitis.
 
Però s'han produït brots recents de poliomielitis en zones que ja n'estaven lliures, com els països afectats pel conflicte de Síria. Això ens recorda que l'única manera d'eradicar la malaltia és mitjançant la vacunació de tots els infants, en tots els països i en totes les comunitats.
 
Amb aquest objectiu UNICEF ha posat en marxa una campanya amb la qual es pretén arribar al100% de nens vacunats. Entre tots podem salvar vides.