'Marca-li un triple a la desnutrició infantil', l'acció solidària de Lliga Endesa

Endesa i ACB han sumat les seves forces a les d'UNICEF Espanya per combatre la desnutrició infantil, posant en marxa una Jornada Solidària els dies 29 i 30 de desembre.

L'objectiu d'aquesta acció solidària és conscienciar els aficionats del basquetbol i demanar-los que se sumin a la lluita contra la desnutrició infantil, que està relacionada amb la mort de 6.400 infants al dia. Unes morts que es poden evitar, ja que la desnutrició es pot prevenir i tractar. Aquest any més de 850.000 infants han estat tractats contra la desnutrició aguda a la regió del Sahel.

Durant els partits dels dies 29 i 30 de desembre, amb trobades de rellevància com les delFC Barcelona Regal-Reial Madrid, les pistes de la Lliga Endesa demanaran el suport per a la campanyaCumpledías, i hi haurà presència de la Jornada Solidària en el parquet i en els espais publicitaris sota el lemaMétele un triple a la desnutrición infantil.

'CUMPLEDÍAS' lluia contra la desnutrició infantil

Dels 6,9 milions d'infants menors de cinc anys que van morir el 2011 per causes que es poden evitar, més d'un terç estan relacionades directament o indirectament amb la desnutrició, que és el resultat de la ingesta insuficient d'aliments (en quantitat i qualitat), la falta d'una atenció adequada i l'aparició de malalties infeccioses.

La desnutrició crònica, que afecta uns 180 milions d'infants menors de cinc anys a tot el món, no té cura, però es pot prevenir amb mesures senzillescom l'aportació de vitamines i minerals essencials, el foment de la lactància primerenca exclusiva fins als 6 mesos d'edat o la promoció d'hàbits d'higiene, com la rentada de mans.

Aproximadament 20 milions de nens pateixen desnutrició aguda que necessita ser tractada immediaament. El 2011, amb el suport d'UNICEF més de 2 milions de nens van ser tractats de desnutrició aguda amb llet i aliment terapèutic.

La campanya Cumpledías parteix de la base que, tot i quetots els infants del món tenen dret a complir anysi a desenvolupar tot el seu potencial, la desnutrició els posa en una situació tan vulnerable que complir dies és tot un repte i un gran èxit al mateix temps.

Fins ara, Cumpledías ja compta amb el suport de mitjans de comunicació de tot Espanya i més de 300 empreses i entitats esportives. Qualsevol persona pot participar en la campanya enviant un SMS amb la paraula UNICEF al 28028. Cada SMS enviat equival al cost d'un dia de tractament contra la desnutrició aguda per a un nen. El tractament complet, el que treu a un infant de la desnutrició, dura entre 4 i 6 setmanes i costa uns 42 euros.