"Mai m'hauria imaginat que les noves tecnologies podrien ajudar a salvar la vida de milers d'infants"

Per Silvia Llorens, Responsable d'Herències i Llegats d'UNICEF Espanya

En Carlos és un directiu d'una empresa de Barcelona que, entre aeroport i avió, entre tauleta, telèfon mòbil i portàtil, aprofita el temps gràcies a les noves tecnologies. "Sempre estic connectat", comenta.

És una persona sensible i molt familiar. Moltes vegades es veu obligat a matinar pels seus viatges de negocis, però sempre busca la manera de tornar a casa aviat per poder ficar al llit els seus fills.

 
En Carlos ens va escriure per felicitar-nos per l'acord a què havia arribat UNICEF Espanya amb Testamenta. Gràcies a Testamenta, la mateixa tecnologia que moltes vegades arribava a odiar, li anava a servir per ajudar a molts infants en el futur.
 
Va ser en una de les seves llargues estades a la sala d'espera d'un aeroport quan, veient al diari imatges de nens afectats pel conflicte a Síria, va pensar en la sort que havien tingut els seus fills de néixer on ho havien fet i de tenir la família que tenien. Va pensar que el món estava mal repartit i que hi havia de fer alguna cosa. Volia deixar part de la seva herència a UNICEF i deixar també coberts els seus fills i la seva dona. Havia de fer testament, i la manca de temps li havia fet retardar el moment.
 
En Carlos es va posar a buscar per internet una manera de deixar part de la seva herència a UNICEF, i va ser quan va trobar el servei de testament solidari de Testamenta. En menys de deu minuts, amb el seu ordinador, i en el moment en què a Carlos li va venir bé, va realitzar el seu testament, cosa que tantes vegades havia pensat fer.
 
Al dia següent, a Madrid, va buscar un buit a primera hora del matí i va poder anar a signar a la notaria que Testamenta li havia buscat prop de l'hotel on s'allotjava. El notari l'estava esperant amb el mateix document que unes hores abans havia validat per correu electrònic.
 
Aquell dia, en Carlos, ja de tornada a Barcelona, ​​va arribar aviat a casa i va posar a dormir els seus fills... i els va explicar que en el futur faria feliços a molts nens gràcies a UNICEF i amb l'ajuda de les noves tecnologies.