Les vacunes salven vides

Cada any les vacunes salven les vides d'entre 2 i 3 milions d'infants

No obstant això, la cinquena part delsinfants de tot el món segueix sense rebre les vacunes bàsiques. Ser vacunat o no pot marcar la diferència entre la vida i la mort.

El 2012, 22,6 milions d' infants, un de cada cinc, no van rebre les vacunesque podien salvar-los les vides, protegir-los de malalties o d'una discapacitat. D'aquests nens no vacunats, 1,5 milions moren cada any.

Tots els nens necessiten ser vacunats. Així esprevenen malalties com elxarampió, la diftèria i latos ferina, que en els països en desenvolupament segueixen causant la mort d'unnen cada 20 segons.

La vacunació s'ha convertit en un dels majorsèxits en la reducció de la mortalitat infantil. I és que el 30 per cent de les morts de nens menors de 5 anys es poden prevenir amb un gest tan simple com posar una vacuna.

Per això en la Setmana de la Vacunació (del 24 al 30 d'abril) volem recordar que es necessita més finançament i preus més baixos per fer les vacunes accessibles on més es necessiten.

Precisament els nens que no són vacunats són sovint els més vulnerables: viuen en comunitats a les quals és difícil arribar, estan marginats per la pobresa o no es pot accedir a ells perquè viuen en un país o una zona en conflicte.

100% nens vacunats: no pararem fins aconseguir-ho

UNICEF treballa per arribar atots els infants del món amb vacunes. L'objectiu és tenir un 100% de nens vacunats a tot arreu, fins i tot en les comunitats més remotes i pobres.

Si els nens no són vacunats no només les seves vides estan en perill. També les seves comunitats. Per exemple, en zones que ja estaven lliures de poliomielitis, com Síria o l'Iraq, s'han produït brots recentment. L'única manera d'eradicar aquesta malaltia és vacunar tots els nens.

La vacuna contra el xarampióha ajudat a prevenir prop de 14 milions de morts entre el 2000 i el 2012. El tètanus matern i neonatal ha estat eliminat en 34 dels 59 països d'alt risc gràcies a les vacunes.

Malgrat aquests èxits la vacunació continua sent un tema inacabat. El xarampió segueix causant lamort de 330 nens cada dia, especialment a Àfrica i Àsia. La pòlio continua sent endèmica a l'Afganistan,Nigèria i el Pakistan. I un de cada cinc nens no està protegit de malalties prevenibles amb una simple vacuna.

Per això no pararem fins aconseguir el 100% de nens vacunats.