La Shakira es reuneix amb jugadores de futbol per promoure el desenvolupament de les nenes a Azerbaidjan

La cantant i Ambaixadora de Bona Voluntat d'UNICEF, Shakira, es va reunir recentment amb un equip de futbol adolescent d'una lliga de futbol femení nacional a Azerbaidjan, que rep el suport d'UNICEF.

Durant la seva visita, la Shakira va animar les nenes a continuar amb la seva educació, i alhora ha advocat per l'ampliació i la millora de l'educació, especialment de les nenes més vulnerables.

"El govern de l'Azerbaidjan i la societat civil han de treballar conjuntament per garantir que tots els infants vagin a l'escola, independentment del seu gènere i d'on visquin. Les zones més problemàtiques són les rurals, de manera que hem de centrar-nos en aquestes àrees", va dir.

La Shakira va tenir l'oportunitat de parlar amb les jugadores, animant-les a aprofitar la seva popularitat i el poder del futbol per animar altres nenes a acabar la seva educació. A més, va escoltar les experiències de les nenes, que li van regalar unapilota de futbol signada per totes.

"L'esport és una gran eina per socialitzar i també perquè el govern i la societat mantinguin aquests infants a l'escola", afirma.

l'esport és la clau per a la promoció de l'educació de les nenes

UNICEF porta treballant des de 2011 per promoure el desenvolupament de les nenes mitjançant l'educació, un ambient d'esport inclusiu i la participació de les nenes en l'esport.

A través del programa de futbol, UNICEF ensenya a les joves futbolistes estils de vida saludables, habilitats en la vida, i els drets dels infants. L'any passat, es van entrenar set equips, aquest any, onze.

Els equips viatgen a aldees rurals animant les nenes a participar en un partit amistós i després a parlar sobre les seves preocupacions, entre elles, el matrimoni infantil.

Escoles inclusives i l'esport

"És un fet lamentable que hi hagi nenes tan descoratjades amb l'educació que reben, que consideren casar-se i deixar l'escola. Per això, UNICEF està treballant amb el Ministeri d'Educació per assegurar que les escoles són el més inclusives possible", diu el representant d'UNICEF a Azerbaidjan , Mark Hereward.