La pobresa infantil, a l'agenda mediàtica

A Espanya, l'increment de la pobresa està sent una de les conseqüències més visibles de la crisi, i la repercussió sobre els nens és especialment preocupant, com ha posat de relleu l'informe La infancia en España: el impacto de la crisis en los niños. 

La taxa de pobresa infantil és l'indicador més rellevant que una societat té sobre si mateixa. No només mesura com els països i els governs sostenen polítiques socials per garantir el benestar dels ciutadans més vulnerables (els nens), també és un indicador del benestar futur de tota la societat en conjunt.  

Gairebé 300 mitjans espanyols, entre premsa, ràdio, televisió i canals digitals, s'han fet ressò de les dades clau d'aquest informe: per primera vegada a Espanya els infants són el grup d'edat més empobrit, i en només dos anys hi ha gairebé 205.000 nens i nenes més que viuen en llars per sota del llindar de la pobresa.

Dades que parlen per si sols i que han tingut un espai en elsinformatius de televisió i principals mitjans del país. Els infants, també per primera vegada en molt temps, han ocupat un lloc rellevant en l'agenda mediàtica, i per tant política i social.

 

els infants en el centre de la informació del dia 

Mitjans nacionals, i també internacionals, de diferents tendències han situat els infants en el centre de la informació del dia i això és un èxit per a la infància, perquè fer visible un problema i compartir és el primer pas per avançar en la protecció dels drets dels infants.
Des d'UNICEF España agraïm el suport dels mitjans de comunicació i recordem que és important mantenir els nens i nenes a l'agenda i comptar amb ells a l'hora de pensar en una sortida a la crisi.
Podràs trobar més informació de l'informe seguint el hashtag # losniñoscuentan.
Enllaços a les principals notícies difoses en els mitjans.
 
ABC     El Mundo     El País   La Razón     La Vanguardia    
ABC Radio     Cadena Cope    Cadena Ser  Onda Cero                     RNE