La meva veu i la meva promesa. I la teva?

 

Post de Blanca Carazo, Responsable de Projectes de Cooperació d'UNICEF Espanya
 
La Laura té 5 anys i una salut de ferro. Viu a Segòvia, li encanta anar a l'escola i el seu menjar preferit són els macarrons amb tomàquet. Quan la mare o el pare li prometen alguna cosa, mai se li oblida, és igual de què es tracta: si hi haurà gelat de postres, o de si anirà al parc amb els seus amics després de l'escola. Laura confia que els seus pares, i en general, "els grans", compleixen les seves promeses. També confia, encara sense saber-ho, en què tindran cura d'ella, i s'ocuparan de que no li falti menjar i que pugui anar a l'escola cada dia, i al metge si es posa malalta.
Afortunadament, ni ella ni els seus pares s'han plantejat mai que la Laura pogués no haver arribat a complir els cinc anys per una diarrea, una pneumònia o la picada d'un mosquit, o més encara que pogués morir en el seu primer mes de vida per la manca de seguiment de l'embaràs, o per un tètanus neonatal. I no obstant això, això passa, encara avui, en molts llocs del món. 19.000 infants menors de 5 anys moren cada dia per causes evitables.
 
La bona notícia és que són molts menys (un 41% menys!) Que fa 20 anys. Perquè sabem com salvar aquestes petites, úniques i irrepetibles vides, i ho estem fent.
 
Això em fa albergar grans esperances i assumir amb entusiasme la gran responsabilitat compartida de seguir reduint les xifres de mortalitat infantil. I que tots els nens i les nenes del món, com la Laura, puguin confiar que "els grans" els protegeixin i s'assegurin que tenen tot el necessari per créixer sans i feliços.
 
Per això, un meva veu i la meva promesa a les dels governs i els ciutadans de tot el món perquè salvar la vida d'aquests nens i nenes sigui una prioritat absoluta, i, com a tal, rebi els recursos necessaris, independentment de crisis financeres o vaivens sociopolítics.
 
I tu? Si també per a tu és irrenunciable que NI UN NEN MÉS mori per causes evitables, signa la promesa.
 
I explica'ns què li promets als nens i nenes del món! Grava un vídeo amb la teva promesa i comparteix en la nostra aplicació de Facebook.
 
Tot compta, i tots comptem, per seguir avançant cap a un món millor per a la infància. Un món en el qual, per descomptat, les promeses es compleixen.