La Jornada Solidària de la Lliga Endesa aconsegueix 36.500 SMS per a combatre la desnutrició infantil

Els aficionats al bàsquet s'han bolcat a la Jornada Solidària organitzada per Endesa, ACB i UNICEF Espanya, enviant 36.500 SMS per a combatre la desnutrició infantil. Amb aquesta aportació, més de 1.000 nens poden rebre un tractament complet i sortir de la desnutrició aguda. 

Durant els dos dies que ha durat la Jornada Solidària a favor de la Campanya Cumpledías d'UNICEF Espanya, s'han enviat més de 36.500 SMS amb l'objectiu de ficar-li un triple a la desnutrició infantil, un drama humanitari que provoca cada dia milers de morts evitables a tot el món. 

Cada SMS enviat equival a un dia de tractament per a un nen que pateix desnutrició. En total s'han aconseguit 43.8005€ que equival al tractament complet de més de 1.000 nens amb desnutrició aguda.

La desnutrició aguda, si no es tracta a temps, pot produir la mort d'un nen. Globalment, la desnutrició és responsable d'un terç de les morts que es produeixen al món en menors de cinc anys. El tractament complet de la desnutrició, a base de llet o aliment terapèutic, té un cost de 42 euros, i dura entre 4 i 6 setmanes

 IMPLICACIÓ D'EQUIPS I JUGADORS

La Jornada Solidària es va viure a totes les trinquetes de la Lliga Endesa, amb la imatge i el número on enviar el SMS de col·laboració al parquet, però a més els jugadors van fer una crida a la col·laboració amb pancartes i samarretes. Sense anar més lluny, el clàssic entre el FC Barcelona i el Reial Madrid va començar amb una imatge solidària, a la qual es van unir tots els protagonistes amb una pancarta amb el lema de Marca-li un triple a la Desnutrició Infantil.

AGRAÏMENT ALS AFICIONATS

Consuelo Crespo, Presidenta d'UNICEF Espanya, i Albert Agustí, Director General Executiu de l'ACB, van estar presents al FC Barcelona Regal – Real Madrid i van explicar la importància d'aquesta acció solidària.

Un cop coneguts els resultats, els dos dirigents han volgut agrair l'aportació dels aficionats. "Moltes gràcies als seguidors d'aquest preciós esport i a l'ACB, a Endesa i a tots els que han aconseguit que estem junts en aquesta Jornada Solidària", explicava Crespo.

Per la seva banda, Agustí va incidir en que "ni l'esport ni el bàsquet podien donar l'esquena a aquest problema", va agrair "a Endesa el lideratge d'aquesta iniciativa" i es va mostrar molt agraït "per l'aportació dels aficionats, que han demostrat que el bàsquet és un esport solidari; sempre ho ha sigut".